Uutiset

Erikoisjoukot turvasivat olutrauhaa Pietarissa

Peräti 250 000 oluen ystävää kokoontui viikonloppuna Pietarin olutfestivaaleille.

Pietarin keskustan Voitonpuistoon oli pystytetty venäläispanimoiden jättitelttoja kaikkiaan 14 hehtaarin alueelle. Festivaalivieraat saivat nauttia paitsi oluesta, myös kymmenien artistien ja rockyhtyeiden esityksistä. Festarialueen viereen oli järjestetty myös lapsiparkki, jotta pienten lasten vanhemmatkin saattoivat livahtaa tuopin ääreen.

Jättiläisfestivaalien järjestystä oli turvaamassa satojen tavallisten miliisien ohella sisäministeriön Omon-erikoisyksikkö. Järjestyksenpito näytti onnistuvan, sillä alueella oli tavattoman siistiä, humalaisia ei juuri näkynyt eikä järjestyshäiriöitä esiintynyt.

Järjestäjien mukaan festivaaleilla tehtiin lauantaina myös Guinnessin ennätysten kirjaan kelpaava tempaus, kun 5 200 henkilöä kulautti samanaikaisesti kurkusta alas tuopillisen ohrajuomaa.

Erityisesti nuoriso suosii Venäjällä olutta ja vodkan asema maan kansallisjuomana onkin uhattuna. Olut on halpaa ja laadultaan länsimaista tasoa. Venäläispanimot valmistavat lisenssillä myös saksalaisia, tshekkiläisiä ja irlantilaisia maailmanmerkkejä.

Australia sekaisin Nicole Kidmanin häistä

Australia on innostuksesta sekaisin odotellessaan elokuvatähti Nicole Kidmanin huomista avioitumista.

Australialaissyntyinen Kidman, 39, ja Uudessa-Seelannissa syntynyt kantrilaulaja Keith Urban, 38, vihitään sunnuntaina pyhän Patrickin kirkossa Manlyn kaupunginosassa Sydneyssä. Avioliitto on Kidmanille toinen ja Urbanille ensimmäinen.

Australiassa vellovien huhujen mukaan häävideon tekemisestä vastaisi elokuvaohjaaja Baz Luhrmann, joka on Kidmanin pitkäaikainen ystävä. Hän on ohjannut muun muassa Moulin Rouge -elokuvan, jossa Kidman esitti yhtä pääosista.

Nicole Kidman kertoi australialaismedioille aikovansa panostaa häitä edeltävänä yönä hyviin uniin.

Maailman vanhin kilpikonna Harriet kuoli

Maailman vanhimpana pidetty kilpikonna Harriet on kuollut. Harriet kuoli 175-vuotiaana australialaisessa eläintarhassa lyhyen sairauden jälkeen.

Harriet, jota itsensä Charles Darwinin uskotaan tutkineen, kuoriutui munastaan Galapagossaarilla 1830. Darwinin väitetään ottaneen Harrietin matkaansa ja vieneensä sen Britanniaan, josta se kuitenkin päätyi Australiaan. Viimeiset vuotensa konna vietti eläintarhassa Queenslandin osavaltiossa.

Eläintarhan eläinlääkäri John Hangar kertoi, että 150-kiloinen Harriet-rouva kuoli torstaiyönä. Eläinlääkärin mukaan konna kuoli sydänkohtaukseen.

Harriet olisi täyttänyt marraskuun puolivälissä 176 vuotta. Konnarouva on kuitenkin kirjattu Guinnessin ennätysten kirjaan maailman vanhimpana eläimenä.

Harrietin nimi oli alun perin Harry, kunnes eläintieteilijät äkkäsivät konnan ollessa lähes satavuotias, että Harry onkin tyttö.

STT

Päivän lehti

4.7.2020