Uutiset

Erikoisten maalien ilta

Raju tuuletus.

Joni Tuulolan kädet nousivat nopeasti pystyyn, kun hän iski pelin tasoihin JYP:ä vastaan perjantai-illan lätkäpelissä. Mikko Luoma oli juuri huitonut itseltään mailan säpäleiksi yrittäessään pysäyttää maalin takaa kiekkoa karvannutta Eetu-Ville Arkiomaata. Arkiomaa jätti kiekon Saku Salmiselle ja sitten tapahtui hyviä asioita.

– Meillä oli hyvä mylläkkä vastustajan päädyssä. Salminen antoi huikean syötön minulle takatolpalle. Minä laitoin kiekon siitä tyhjään reppuun, kertasi Tuulola kauden toista osumaansa.

Nuori puolustaja pelasi muutamaa virhettä lukuun ottamatta jämäkän pelin ja nautti ansaitusti onnistumisestaan.

– Totta kai maalin tekeminen tuntuu hyvältä. Nautin siitä, että saan onnistumisia. Tykkään myös tuulettaa niitä. Muutama hasardi minulle pelissä tuli. Siihen minun pitää jatkossa pyrkiä, ettei black outeja tulisi peleissä.

Tuulola antoi tunnustusta myös vastustajalle samalla, kun kehui oman miehistönsä peliesitystä tiukassa pelissä.

– JYP teki varsinkin pelin alun meille vaikeaksi. Se tuli kovaa päälle koko ajan. Onneksi löysimme lääkkeet siihen loppua kohden. Varsinkin toinen erä oli meiltä hyvä. Aika maukas voitto. Meillä oli koko 60 minuuttia taisteleva ilme tänään.

Erikoisia maaleja

HPK:n otteluissa oli ennen illan kamppailua tehty eniten maaleja Liigassa keskiarvon ollessa hieman yli kuusi osumaa. Nyt molempien joukkueiden tarkka puolustuspelaaminen ja ennen kaikkea molempien maalivahtien – Juuse Saros HPK:n ja Tuomas Tarkki JYP:n maalilla – varmat otteet pitivät maali-iloittelun kurissa.

Kolmesta maalista kaksi syntyi lisäksi kovin erikoisella tavalla. Antti Jaatisen rystyltä jäätä pitkin maalille toimittama kiekko pomppi HPK-pelaajien luistimista hieman halvan näköisesti maalin perukoille.

Samanlainen onnenkantamoinen oli Jesse Saarisen voittomaali vajaa minuutti ennen ottelun loppua. Tarkki katsoi hölmistyneenä, kun JYP-puolustajan luistimesta kimmonnut kiekko sujahti hänen selkänsä taakse.

JYP:n päävalmentaja Marko Virtanen oli ihmeissään siitä, miten ottelun maalit syntyivät.

– Kaikki maalit olivat tänään hieman erikoisia. Molemmat maalivahdit olivat tänään hyviä. Hyvistä maalipaikoista kiekkoa ei saatu kummassakaan päässä maaliin.

– Fortuna-rouva näyttää meille nyt ahteria. Ei kai pelin loppu voi enää ilkeämmin mennä. Täytyy vain toivoa, että pitkässä juoksussa tällaiset jutut menee tasan, huokaili Virtanen.

Saros onnistui

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen kehui eritoten hyvin maalipaikkoja luonutta hyökkäyskalustoaan ja luottovahtiaan Sarosta. Vain yhdestä takaiskumaalista huolimatta Arvonen näki parannettavaa joukkueensa puolustuspelaamisessa.

– Tänään oli tiukkaa vääntöä. Molemmat joukkueet taistelivat jokaisesta kiekosta. Pomppumaalit menivät onneksi 1–1. Maalivahdit olivat erinomaisia molemmissa päissä. Hyökkäyspään pelaamiseen meidän ei kannata tuhlata hirveästi energiaa. Meidän täytyy saada puolustuspää pitävämmäksi.

– Vastustajalla oli tänään lukematon määrä laatupaikkoja. Kiitos Juuselle siitä, ettei JYP tehnyt tänään enempää osumia. Saimme vapaan viikonlopun ja maanantaina jatkuvat työt, valotti Arvonen HPK:n jatko-ohjelmaa. (HäSa)

Asiasanat