Uutiset

Erikoistilanteet HPK:n riesana

JYP piti kotietunsa jääkiekkoliigan puolivälieräsarjassaan HPK:ta vastaan. Se kellisti Kerhon lauantaina kotihallissaan ansaitusti maalein 4–2 (2–1, 0–0, 2–1).

– Meiltä heikko vieraspeli. Pehmoilua ja kiekollinen peli oli hätäilyä ja läiskimistä. Ei siitä voinut seurata kuin tappio, tiivisti HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin omiensa lauantain.

HPK pelasi ilman kapteeniaan Ville Viitaluomaa, joka oli lauantaina vatsataudin kourissa. Joukkueen johtotähden puuttuminen näkyi etenkin ylivoimapelissä. Ilman kapellimestaria se oli surkeaa.

JYP oli ottelussa niskan päällä – parempi joukkue. Ratkaisu haettiin silti erikoistilanteista.

Kotijoukkue teki kaksi maalia ylivoimalla ja yhden alivoimalla. 3–1-alivoimamaali oli käytännössä pelin sinetti. Mikko Kalteva roiskaisi kiekon keskialueelta kohti HPK:n maalia vartioinutta Mika Järvistä. Kiekko kimposi Järvisestä Darren Boycelle, jolla oli helppo työ niitata voittomaaliksi jäänyt osuma.

Maali menee Järvisen piikkiin. Se oli hänen ensimmäinen lipsahduksensa puolivälieräsarjassa. Muuten Järä torjui lauantainakin mainiosti.

Huono alku

JYP tuli peliin todella väkevästi. Se sai samanlaisen alun kuin HPK kotiottelussaan. Kalle Koskisen ja Antti Jaatisen maaleilla JYP johti 2–0.

Jaatisen maalissa JYPillä oli onnikin matkassa. Ramzi Abidin purku omasta päästä sinkautti kiekon HPK:n puolustajien taakse ja Jaatinen pääsi läpiajoon liki ilmaiseksi.

HPK oli parhaimmillaan erien loppuminuuteilla. Ensimmäisen erän lopussa Jordan Henry kavensi nelosketjun (Jaakko Turtiainen–Otto Paajanen–Antti Aarnio) energisen hyökkäysalueen pelaamisen jälkeen.

Toisen erän lopulla Kerholla oli paikkansa tasoittaa, mutta kun ei niin ei.

Kolmannen erän alku oli taas HPK:lle täyttä tuskaa. JYP antoi kovaa painetta, eikä Kerho päässyt kunnolla pois paineen alta.

Yhden ylivoimamaalin HPK pystyi tekemään, kun se pelasi ilman maalivahtiakin. Marko Luomala sai vihdoin palkinnon armottomasta taistelustaan ja työnteostaan.

Luomalakin harmitteli joukkueensa aneemista alkua.

– Samanlainen alku kuin edellisessä Jyväskylän ottelussa. Ei ollut sellainen kuin oli tarkoitus, hän mietti.

Mistään sen suuremmasta ottelun alun problematiikasta ei silti ole kysymys.

-Kotipelissähän me aloitimme erittäin hyvin, Luomala vinkkasi.

Hän vakuutti, että virtaa Kerholla riittää. Luomalla itsellään sitä on ainakin vaikka muille jakaa.

– Olihan meillä nytkin mahdollisuudet. Kotipeliin on saatava samanlainen buusti kuin nyt. JYPiltä loppuu jalka.

Boyce kuittasi

Ainakin yksi selvä taistelupari on puolivälierissä löytynyt – HPK:n Teemu Rautiainen vastaan JYPin Darryl Boyce.

Rautiainen niittasi Boycen torstaina Ritariareenassa ja lähti suihkuun kesken pelin. Lauantaina Boyce kosti: poikittaisella mailalla Rautiaista ja pelirangaistus.

Kerho sai viiden minuutin ylivoiman ja sen aikana kavennuksen, mutta ei JYPillä silti suurta hätää ollut missään vaiheessa.

Kalteva tehoilee

JYPin puolustaja Mikko Kalteva on ollut puolivälieräsarjan pisterohmu. Kolmen pelin jälkeen hänen saldonsa on 0+6. Lauantaina Kalteva alusti kolme maalia.

– Sen kun tietäisin, mistä tämä johtuu, tekisin aina samalla tavalla, Kalteva naurahti.

Boycen alivoimamaalia hän piti ratkaisevana.

– Tuollainen alivoimamaali on henkisesti tärkeä.

HPK ja JYP pelaavat neljännen puolivälieränsä maanantaina Rinkelinmäellä.

– Se on iso peli. Yritetään saada sinne samanlainen lähtö kuin nyt. Yhtään vähempää emme voi peliin laittaa, muuten tulee kylmää kyytiä. HPK laittaa maanantaina ihan varmasti kaikkensa likoon, Kalteva tuumi. (HäSa)

Asiasanat