fbpx
Uutiset

Erikoistilanteet pääosassa

Joskus maalinteko tuntuu vain olevan jääkiekossa kovin vaikeaa.

HPK ei onnistunut käyttämään vähiä maalipaikkojaan hyödyksi keskiviikkona KalPaa vastaan ja joutui päästämään kuopiolaiset kotimatkalle Pohjois-Savoon täyden pistepotin kera. Omat paikkansa Kerhollakin oli tasaisessa ottelussa, mutta hyökkäyspeli oli tällä kertaa ponnetonta. HPK onnistui maalinteossa ainoastaan kerran ylivoimalla, kun Robert Leino tasoitti Borna Rendulicin laukauksesta tulleesta paluukiekosta 1–1:een.

Erikoistilanteet olivat keskiviikkona ratkaisuosassa. KalPa käytti ylivoimansa paremmin hyväkseen kuin kotijoukkue. Kuopiolaiset pääsivät pelaamaan ylivoimalla minuutin Kerhoa enemmän ja onnistuivat maalinteossa kahdesti. Marko Kauppinen vei KalPan avauserässä johtoon ja sama mies tuuletti ensin myös kolmannen erän alussa syntynyttä voittomaalia. Lopulta maali merkittiin kuitenkin Frans Tuohimaan edessä maskissa seisseelle Janne Kolehmaiselle.

HPK:n puolustuksessa Ossi-Petteri Grönholmin parina pelannut Juuso Vainio harmitteli kuopiolaisten ylivoimamaaleja.

– Alivoimassa oli tietenkin jotain huonoa, kun KalPa pystyi tekemään kaksi maalia. Emme saaneet hoidettua tilanteita pois, vaikka toinen maali toki tulikin neljällä kolmea vastaan. Ne ovat pahoja paikkoja, joissa pitäisi vain yrittää uhrautua ja löytää oikeat linjat, joista pystyy blokkaamaan vastustajan laukauksia. Tällä kertaa kävi näin, Vainio mietti.

KalPa pääsi toisen erän lopussa ylivoimalle, kun Jere Sallinen taklasi kovaa Joonas Riekkistä. Sallinen sai ryntäyksestä viiden minuutin rangaistuksen, vaikka Riekkinen pystyikin jatkamaan peliä.

Melkein muikkuverkkoihin

Vainiolle siunaantui ottelussa muutama mainio maalipaikka, joita hän ei tällä kertaa kuitenkaan onnistunut käyttämään hyväkseen. Varsinkin toisen erän tilanne, jossa Vainio luikerteli nokikkain Pekka Tuokkolan kanssa, olisi ansainnut palkinnoksi maalin. Tällä kertaa laukaus meni kuitenkin reilusti yli.

– Maalinteko oli vähän hankalaa. Itselläni oli paikkoja vähän liikaakin. Ei kiekko mennyt nyt muillakaan sisään. Näitä päiviä vain tulee. Tilanteista on hyvä oppia, että on seuraavan kerran paikoissa kylmäpäisempi.

Puolustaja muisti pelin jälkeen elävästi avopaikkansa.

– Laukaus taisi mennä noin viisi metriä yli. Hyvä, ettei se painunut muikkuverkkoihin asti. Oli kuitenkin pakko totta kai yrittää, kun paikan sai. Ehkä sekin menee ensi kerralla sisään, Vainio pystyi pelin jälkeen jo naureskelemaan.

Vainio on viihtynyt hyvin kokeneen puolustajaparinsa Ossi-Petteri Grönholmin vieressä.

– OP:n kanssa on ollut hyvä pelata. Hän on jämäkkä pakki. Omaa peliäni pystyn vielä parantamaan. En ole siihen vielä ihan tyytyväinen, Vainio arvioi.

Perjantaina Kerho matkustaa pahaan paikkaan, kun se kohtaa Lahdessa sarjan kärjessä vain neljä pistettä menettäneenä pelaavan Pelicansin.

– Meidän pitää pelata samalla tavoilla kuin niissä peleissä, jotka olemme voittaneet. Se riittää voittoon. Yhtään sen kummallisempaa kiekkoa meidän ei tarvitse yrittää pelata, Vainio uskoi.

Ei ihan kaikkea irti

HPK:n päävalmentaja Kai Rautio ei ollut ihan tyytyväinen omiensa peliin.

– Olen sitä mieltä, että meidän pelistämme puuttui pikkuisen jotain. KalPa puolusti todella hienosti ja teki meidät aseettomiksi. Maalintekopaikat menivät tilastointimme mukaan tasan, mutta emme päässeet tällä kertaa niillä mässäilemään. Jokaiseen maalintekopaikkaan tarvittiin äärettömän kova työ, Rautio sanoi.

Sallisen taklausta Rautio ei kunnolla nähnyt.

– Pitää katsoa se nauhalta. Ne joille se kuuluu, varmaan tutkivat asiaa, päävalmentaja oletti. (HäSa)

Menot