Uutiset

Erikssonin näytöstä Panssari CC -kisassa

Helsingin Moottorikerhon Toni Eriksson hallitsi lähdöstä maaliin lauantaina Parolannummella ajettua cross countryn kauden ensimmäistä SM-osakilpailua. Lähtölaukauksen pamahdettua Erikssonin 300-kuutioinen kaksitahtinen KTM pärähti käyntiin ensimmäisellä polkaisulla ja mies kiihdytti kärjessä lähtösuoran jälkeiseen mutkaan. Ensimmäiseltä vajaan yhdeksän kilometrin lenkiltä 28-vuotias vantaalainen päästeli jo reilussa johdossa.

Eriksson kukisti kahden tunnin kisassa toiseksi kurvailleen seuratoverinsa Henric Stigellin reilulla 58 sekunnilla. Stigell olisi todennäköisesti tarjonnut Erikssonille kovemmankin vastuksen, mutta hän sai todella huonon lähdön. Motocrossin MX2-luokan Suomen mestari ennätti kuitenkin näyttää vauhtinsa ajamalla muun muassa kisan nopeimman kierrosajan. Stigell oli vauhdissa 350-kuutioisella nelitahtisella KTM:llä.

Kuudetta kertaa ajetun Panssari CC -kisan SM-luokan kolmas oli Jämsän Seudun Moottorikerhon Moottorikerhon Eemil Pohjola, joka hävisi voittajalle 2.22. Turun Seudun Moottoriurheilijoiden Jiri Leino ylsi 38 kuskin luokassa neljänneksi (ero kärkeen 3.14). SM-luokan 12 ensimmäistä kuskia ennätti ajaa entisen lentokentän maastossa kymmenen kierrosta.

Toni Eriksson pääsi lopulta aika helpolla lauantain kisassa, sillä cross countryn hallitseva Suomen mestari Eero Remes ei ollut mukana Parolannummella. Mies kurvailee viikonvaihteessa Chilessä enduron MM-sarjan avauskisassa. Myös SM-hopeamitalisti Roni Nikander puuttui viivalta. Hän puolestaan toipuu polvivammastaan, joka sattui viime viikonvaihteen enduron EM-avauskisassa.

Eriksson voitti CC:n mestaruuden toissa vuonna ja oli viime vuonna kolmas. Panssari CC -kisassa hän juhli edellisen kerran voittoa toissa keväänä.

– Nyt taas ajo tuntuu luistavan todella hyvin. Olen iahn hyvässä kondiksessakin, mutta on vielä hieman epävarmaa, ennätänkö ajaa motocross-kisojen lomassa täyden cross country -sarjan. Enskapyöräni (enduropyörä) toimi todella hyvin, vaikka en ole ennättänyt sillä paljon harjoitellakaan. Hieman vain säätelin iskunvaimentajia ja sitten menoksi, Eriksson nauroi.

Eriksson menestyy sekä crossi- että endurokisoissa. Viime vuonna hän kaasutteli SM-hopealle enduron A3-luokassa ja pronssille crossin MX1-luokassa.

– CC-kisoja on myös todella kiva ajaa. Varsinkin täällä Parolannummella on ollut aina hyvät kisat ja erinomainen ratakin. Tänä vuonna lenkki oli tehty hieman hitaammaksi, eli se oli ehkä enemmän endurotyyppinen. Hyvä veto oli myös aikaistaa kisaa parilla viikolla – nyt nimittäin rata oli sopivan kostea eikä pölissyt, Eriksson sanoi.

Cross countryn SM-sarjassa ajetaan tänä vuonna neljä osakilpailua. A-luokan viidelle parhaalle on luvassa palkintorahaa 4000 euroa, josta mestari pokkaa 1500 euroa.

SM-osakilpailujen yhteydessä kilpaillaan myös veteraanien ja naisten Suomen cupissa sekä kansallisissa luokissa. Parolannumella 40-vuotiaat veteraanit säntäsivät matkaan heti SM-luokan jälkeen. Tässä savotassa pisimmän korren veti hattulalainen Petri Pohjamo, jonka kyyti riitti molempien luokkien yhteistuloksissa 15:nneksi.

Enduron 125-kuutioisten vuoden 2003 maailmanmestari puolustaa V40-luokassa cup-mestaruuttaan.

– Ihan hyvin kausi alkoi tänäkin keväänä. Monta SM-luokan kuskiakin jäi taas taakse, myhäili Pohjamo.

Panssariurilla ajettiin myös nuorten luokan, classic-luokan ja harrasteluokan lähdöt. Harrasteluokassa oli tänä vuonna mukana peräti 253 kuskia.

Panssari CC -kisassa oli tänä vuonna mukana lähes 600 kilpailijaa. Kisan järjestivät Kangasalan Moottorikerho ja enduron Suomen MM-joukkueen tukiyhdistys. Unohtaa ei sovi Panssariprikaatia, joka osallistui muun muassa radan tekoon. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic