fbpx
Uutiset

Erilaiset koulut ovat rikkaus

Luin hämmästyneenä sunnuntain Hämeen Sanomissa olleen pääkirjoituksen, jonka otsikko oli “Peruskoulutus kuuluu yhteiskunnalle”.

Olen ihmeissäni, että arvostamani lehti otti näin negatiivisen kannan yksityiskouluihin.

Kirjoitatte, että kristillisiä kouluja ei pidä rahoittaa verovaroista yhtään enempää, kuin mitä laki edellyttää. Tosiasiassa kristilliset koulut tulevat valtiolle kunnallisia kouluja halvemmiksi, sillä ne saavat vain 90 % kuntien saamasta valtionosuudesta. Kouluissa on myös pienet opetusryhmät ja yksilöllinen opetus, joten erilaisia tukitoimia tarvitaan vähemmän kuin kunnallisissa kouluissa.

Olette sitä mieltä, että rinnakkaista ja päällekkäistä koulujärjestelmää ei tarvita. Miksi ei? Erilaiset koulut rikastuttavat koulumaailmaa ja niillä on oma tarkeä paikkansa suomalaisessa koulumaailmassa. Kukaan ei liene kyseenalaistanut Helsingin lukuisten yksityiskoulujen asemaa. Miksi vain Helsingissä tulisi olla vaihtoehtoja?

Kouluissamme ei suinkaan syötetä lapsille valmiita vakaumuksia, vaan opetetaan heidät tutkimaan avoimin ja kriittisin silmin maailmaa. Onko väärin opettaa lapsille arvoja? Ainahan arvomaailmamme johonkin perustuu.

Nykyajan muotisana moniarvoisuus on valitettavasti usein arvottomuutta.

Teija Arvidsson

Hämeenlinna

Keravan kristillisen koulun opettaja

Menot