Uutiset

Erno Ripatti iski voiton HPK:n A-nuorille

HPK:n A-nuorten liigajoukkue saalisti makean voiton sarjan kärkijoukkueesta Jokereista lauantaina Helsingissä. Kerho pääsi tuulettamaan voittoaan kuitenkin vasta pitkän kaavan kautta, sillä 3–2 (0–0, 1–2, 1–0, 1–0) -numeroihin päättynyt ottelu huipentui voittomaalilaukauskisaan.

Ottelun loppuhuipennus oli maalivahtien näytöstä, sillä vasta kuudennessa parissa HPK:n laitahyökkääjä Erno Ripatti onnistui yllättämään Jokereiden veskarin Joona Voutilaisen.

Ripatti ei kuulu Kerhon vakiomiehistöön. Mikkelin Jukureiden pelaaja on Kerholla lainassa vain molemmat viikonvaihteen pelit.

– Meillä on nyt porukassa todella vähän pelaajia, sillä sekä Liigassa että B-nuorissa on tärkeitä pelejä ja miehiä menee ja tulee joukkueiden välillä. Ripatti oli joukkueemme mukana ensimmäisen kerran vasta aamujäillä, mutta ihan hyvin hän pääsi heti vauhtiin, kertoi HPK:n päävalmentaja Matti Tiilikainen.

HPK ja Jokerit väänsivät tasaisen ottelun. Kotijoukkue ennätti johtaa peliä jo 2–0, mutta Kerho nousi rinnalle Eetu Tuulolan ja Jaakko Kuusiston maaleilla. Tuulola sai kiekon Jokereiden maaliin rangaistuslaukauksella.

– Jokerit aloitti pelin vahvasti, mutta toisessa erässä hallinta siirtyi meille. Usko tekemiseen ratkaisi tämän ottelun, arveli Tiilikainen.

Kerhon maalivahdille Henri Viitalalle lauantai oli hyvä päivä. Hän torjui ottelussa 28 kertaa ja kruunasi iltansa onnistumalla täydellisesti voittomaalikisassa.

Jokereiden maalivahdille Joona Voutilaiselle kertyi 24 torjuntaa.

HPK jatkaa pelejään sunnuntaina kotikaukalossaan Ritariareenassa. Joukkue kohtaa kello 16 alkavassa ottelussa Oulun Kärpät. HäSa

Asiasanat