Uutiset

Esittikö kukaan Lipposta komission johtoon?

Näinä päivinä valitaan EU:n komissiolle uutta puheenjohtajaa.
Diplomatian linjat ovat kuumina ja puheluita risteilee eetterissä maasta toiseen. Juhannuksemme, jolloin yleensäkin päätetään tärkeistä EU-asioista, näyttäisi tuoneen ratkaisun. Tehtävään esitetään Portugalin pääministeriä Jose Manuel Durao Barrosoa. Häntä mainittiin jossakin viestimessä sosiaalidemokraatiksi. Onko hän sitä, siitä on kerrottu vähän.

Joka tapauksessa yksi on joukosta poissa. Missään ei ole näkynyt eikä kuulunut Paavo Lipposen nimeä. Onko niin, että vain Lipponen itse on esittänyt itseään komission puheenjohtajaksi?

Onko häntä edes esittänyt maamme hallitus? Mitään todisteita siitä ei ehkä ole, on vain suusanallisia lupauksia, että hän on maamme hallituksen ehdokas. Millä todistetaan, että hän sitä myös oli tai on?

Portugali on vienyt mallikkaasti läpi jalkapallon EM-kisoja. Ihmetellä täytyy, että maasta löytyy toinen toistaan uhkeimpia stadioneita.

Maan pitäisi olla kaikilla mittareilla mitattuna lukuun ottamatta jalkapalloa paljon perässä meistä. Niin kansantulossa, kuin myös palkka, ym. tasossa, joskin verojen keruussa jää kai huimasti jälkeen. Mtä tapahtuu meillä, kun pitäisi rakentaa esimerkiksi Olympia-stadionille katos ja uutta katsomoa?

Siihen etsitään rahaa kissojen jo koirien kanssa ja maksajaa ei tahdo löytyä, vaikka yleisurheilun MM-kisat ovat ovella. Voisiko tämä myös vaikuttaa siihen, mistä maasta pitää valita EU-komissiolle puheenjohtaja?

Lipponen on selvästi ilmoittanut, että hän on ehdolla komission johtotehtäviin. Hänen mukaansa rivikomissaarin työt eivät niitä ole eikä muu posti kelpaa.

Onko hänelle nyt olemassa sopivaa postia, jos kukaan häntä edes niihin ehdottaa.

Ehkä nyt on panssaroidulla autolla käyttöä täällä kotimaassa maakuntamatkoilla. Onhan Suomemme tosi vaarallinen jo jäähdyttelevälle poliitikolle, ja sen varjolla se panssaroitu autokin on paikallaan.
Kunpa turistit, jotka luulevat tulevansa Euroopan yhteen turvallisemmista maista, tietäisivät, miten riskaabelia täällä on liikkua, niin jättäisivät ehkä tulematta.

Rauno Jokiniemi
Noormarkku

Mainos