Uutiset

Eskarilaisten siirto vanhainkotiin kismittää

Hämeenlinnan Nummen päiväkodin yhden esiopetusryhmän siirto Voutilan vanhainkodin tiloihin kiukuttaa ja ihmetyttää lasten vanhempia.

Tarkoitus on, että hiihtolomaviikon jälkeen maaliskuussa Homssujen ryhmä siirtyy Kanta-Voutilan tiloihin eli Voutilan palvelukeskuksen vanhaan osaan.

-Esiopetusta on jäljellä silloin enää kolme kuukautta. Mitä järkeä on tehdä tällainen järjestely näin lyhyeksi ajaksi, ihmettelee Tuula Savola, jonka tytär on siirrettävässä ryhmässä.

Moni kuskaa kahteen paikkaan

Savola tietää, että siirto aiheuttaa monelle perheelle siirto tietää käytännön hankaluuksia, sillä joillakin eskarilaisilla on nuorempia sisaruksia, jotka jatkavat edelleen Nummella.

-Siinä on kaksinkertainen rumba, kun lapsia vie kahteen paikkaan ja hakee pois, Savola sanoo.

Hän kummastelee myös kaupungin päivähoitolinjauksia laajemminkin.

-Tänne länsipuolelle kaavoitetaan ja rakennetaan koko ajan lisää, ja tänne muuttaa lapsiperheitä, mutta päivähoitopaikkoja ei lisätä. Sitten on pakko turvautua tällaisiin kummallisiin hätäratkaisuihin, hän sanoo.

Länsipuolella tilat kiven alla

Vanhemmat saivat tiedon muutosta yllättäen tämän viikon maanantaina. Siirtoa perustellaan kaupungin länsipuolen hoitopaikkapulalla, jonka takia Nummelle perustetaan uusi 1-5 -vuotiaiden lasten sisarusryhmä. Se sijoitetaan eskarilaisilta vapautuvaan tilaan.

-Sisarusryhmään voi tulla myös aivan pieniä lapsia, joten se tarvitsee tavalliset päiväkotitilat. Siksi päädyttiin siihen, että 6-vuotiaiden ryhmä siirretään uuteen paikkaan, kertoo varhaiskasvatuspalveluiden palvelujohtaja Marja-Liisa Akselin.

Kanta-Voutilassa järjestettiin perjantaina iltapäivällä tilaisuus, jossa vanhemmat pääsivät tutustumaan ryhmälle kaavailtuun tilaan.

Akselin sanoo ymmärtävänsä hyvin sen, että tieto siirrosta tuli vanhemmille lyhyellä varoitusajalla.

-Mutta näin oli pakko toimia, sillä meillä on päivähoitojonossa noin 50 lasta, joille tarvitaan paikka maaliskuun alussa. Kaupungin länsipuolella taas tilat ovat aivan kiven alla, emmekä halunneet kasvattaa Nummen ryhmiä entisestään, Akselin kertoo.

Hän korostaa sitä, että ryhmä pysyy edelleen osana Nummen varhaiskasvatuskeskusta, ja ryhmän mukana Kanta-Voutilaan siirtyvät myös tutut hoitajat.

Vanhempia huolestuttaa esimerkiksi Voutilan laaja piha-alue, joka sijaitsee kahden vilkkaasti liikennöidyn kadun välissä. Vanhuspalveluiden kanssa on sovittu, että lapset saavat tarvittaessa käyttää vanhainkodin pihapiirissä sijaitsevaa aidattua puutarha-aluetta.

-Esiopetusryhmät liikkuvat usein jo aika paljon päiväkotialueen ulkopuolella, eli en usko, että tästä koituu ongelmia, Akselin sanoo. (HäSa)