Uutiset

Ester Vuoriolle …KLL:n SM-pronssia

Tervakosken yhteiskoulun Ester Vuorio jatkoi menestyksekästä hiihtokauttaan Inarissa Koululiikuntaliiton mestaruuskisoissa. Tyttöjen sarjoissa matkana oli kolme kilometriä vapaalla tyylillä.

Vuorio hiihti ajan 9.02,3, joka riitti N14-sarjassa pronssille. Eroa mestariin Närpes Högstadieskolan Linnea Haloseen kertyi 11,8 sekuntia.

Hopealle luisteli vain 0,6 sekuntia kullan hävinneenä Ounasvaaran yläasteen Sanni Oikkonen, joka lauantaina voitti Hämeenlinnassa N14-sarjan ampumahiihdon suomenmestaruuden.

Pari viikkoa takaperin Vuorio hiihti perinteisellä tyylillä hopealle Hopeasomman loppukilpailussa Kalajoella, jossa mestaruuden voitti myös Halonen 1,3 sekunnin erolla.

Mitalistien haastattelussa Tervakosken Padon nuori hiihtäjä kertoi olevansa tyytyväinen päivän hiihtoonsa ja harjoitelleensa lumitilanteen takia Hämeenlinnassa.

Hausjärven lukion Tiina Kivikko oli N18-viidestoista ja Parolan Yhteiskoulun Meri Hanska N16-kahdeskymmenes. Viikonlopun tuplamestareiksi luistelivat Jasmi Joensuu (N18) ja Rebecca Immonen (N16), jotka lauantaina voittivat jo SM-sprinttihiihdot.

Poikien viidellä kilometrillä Lammin lukion Tommi Huostila (M17) oli 21:s sekä M15-sarjassa Tammelan koulukeskuksen Eetu Kurkikangas kymmenes ja Juuso Kuusinen 20:s. Nopeimmat olivat Aleksi Parttimaa (M17) ja Robin Sundsten (M15)

Sarjoja oli yhteensä neljätoista (13–20-vuotiaat). Vanhimpien ikäluokkien mestarit ovat Joonas Sarkkinen (M20) ja Elsa Airaksinen (N20). (HäSa)

Asiasanat