Uutiset

Etäosallistuminen tekee tuloaan myös yhdistyksiin

Syyskuun alusta on yhdistyslakikin mahdollistanut osallistumisen kokouksiin etänä, joko käyttäen teknisiä apuvälineitä tai postitse. Pitkään valmistellun muutoksen lähtökohtana on ollut tuoda laki tähän päivään.

– Perinteinen kokous on syntynyt aikana, jolloin ei ollut olemassa interaktiivisia etäviestintämahdollisuuksia. Nykynuoret ovat taas tottuneet hoitamaan jo lähes kaikki asiansa netissä, ja jos järjestötoiminnan hinnaksi asetetaan se, että pitää kahvitella vanhojen ihmisten kanssa, niin se on usein liian kova hinta, toteaa oikeusministeriön lainsäädäntöneuvos Jyrki Jauhiainen.

Piraattipuolueen Hämeen piiriyhdistys on pitänyt hallituksen kokouksensa netissä jo hyvän aikaa.

– Sen sijaan, että ihmiset ajelisivat satoja kilometrejä muutaman pykälän nuijimiseksi, kaikki voivat osallistua kotoaan. Aikaa ja rahaa säästyy, ja sen lisäksi netissä käyty kokous dokumentoi itse itsensä, puheenjohtaja Juho Rutila huomauttaa.

Uusi laki ei kuitenkaan edellytä yhdistyksiltä mitään toimenpiteitä tai sääntömuutoksia, jos nämä eivät niitä halua. Ainoastaan maallikkotilintarkastajien tilalle täytyy nimetä toiminnantarkastajat, mutta tehtävät ovat sisällöllisesti samankaltaisia. (HäSa)

Lue aiheesta lisää sunnuntai Hämeen Sanomista.

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic