Uutiset

Etelä-Hämeessä pyydettiin 15 ilvestä

Etelä-Hämeen alueella pyydettiin helmikuun lopussa päättyneellä pyyntikaudella 15 ilvestä. Kaatolupia oli myönnetty yksi enemmän. Etelä-Suomen alue kattaa Hämeenlinnan, Riihimäen, Forssan ja Lahden seutukunnat. Kaikkiaan alueelle oli haettu 64 lupaa.

Koko maassa ilvessaalis oli tänä talvena hieman edellisvuotta suurempi. Saaliiksi saatiin kaikkiaan 389 yksilöä, kun edelliskaudella luku oli 371.

Ilves on Suomen runsaslukuisin suurpeto, ja niiden määrä on kasvanut voimakkaasti viimeisten kymmenen vuoden aikana. Kissaeläintä esiintyy yleisenä koko Suomen alueella. Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen tuorein kanta-arvio on 2400-2600 ilvestä.

Riistakeskus myönsi täksi talveksi luvan yhteensä 420 ilveksen metsästämiseen. Luvat suunnattiin ilveksistä kertyneiden havaintojen perusteella tiheimmille ilvesalueille. Eniten lupia myönnettiin Pohjois-Savon ja Keski-Suomen alueille.

Luvansaajia suositeltiin kohdistamaan metsästys ensisijaisesti yksilöön, joka liikkuu säännöllisesti potentiaalisen vahinkokohteen tai pysyvän asutuksen läheisyydessä tai aiheuttaa paikallisissa asukkaissa perusteltua huolestumista. (HäSa)

Päivän lehti

28.1.2020