Uutiset

Etelä-Koreassa yli 2 000 koronavirustartuntaa, ensimmäinen vahvistettu tartunta Saharan eteläpuolisessa Afrikassa

Mies puhdistaa koulua Thessalonikissa Kreikassa. Kuva: EPA

Etelä-Koreassa on todettu yli 250 uutta koronavirustartuntaa, maan viranomaiset kertovat. Maassa on todettu yhteensä yli 2  000 tartuntaa.

Etelä-Koreassa on todettu toiseksi eniten tartuntoja Kiinan jälkeen. 13 ihmistä on kuollut maassa koronaviruksen seurauksena.

Kiina kertoi aikaisin perjantaina yli 40 uudesta kuolemasta ja yli 300 tartunnasta. Kyseessä on alhaisin raportoitu päiväkohtainen tartuntamäärä yli kuukauteen.

Nigeriassa on todettu ensimmäinen koronavirustartunta. Kyseessä on ensimmäinen raportoitu tartunta Saharan eteläpuolisessa Afrikassa.

Sairastunut on maassa työskentelevä Italian kansalainen, joka oli palannut Milanosta Nigerian Lagosiin, kertoo maan terveysministeri tiedotteessa.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Viimeisetkin Japanissa eristyksissä olleen Diamond Princess -risteilyaluksen matkustajat on evakuoitu, uutisoi muun muassa Guardian.
Viimeisetkin Japanissa eristyksissä olleen Diamond Princess -risteilyaluksen matkustajat on evakuoitu, uutisoi muun muassa Guardian. Kuva: EPA

Diamond Princess evakuoitu kokonaan

Viimeisetkin Japanissa eristyksissä olleen Diamond Princess -risteilyaluksen matkustajat on evakuoitu, uutisoi muun muassa Guardian.

Aluksen matkustajat olivat olleet karanteenissa yli kolme viikkoa. Risteilijällä todettiin satoja tartuntoja ja neljä ihmistä kuoli.

Laivan miehistön jäsenet voivat palata koteihinsa, jos heidän virustestinsä ovat negatiiviset kahden viikon karanteenin jälkeen.

Karibialla seilaavilla risteilijöillä on vaikeuksia löytää satamia, jotka ottaisivat alukset vastaan, kirjoittaa Bloomberg.

Esimerkiksi Dominikaaninen tasavalta ei päästänyt Braemar-risteilyaluksen matkustajia lähtemään laivalta, sillä osaa laivalla olevista tarkkaillaan flunssaoireiden takia.

Aluksen omistavan yrityksen mukaan oireet eivät ole yhdenmukaisia koronaviruksen kanssa. Yrityksen mukaan Dominikaanisen tasavallan viranomaiset ylireagoivat.

”Kuin ambulanssin pysäyttämistä hätätilanteessa”

Lääkärit ilman rajoja -järjestö on syyttänyt Italian viranomaisia syrjinnästä, sillä sen ja SOS Mediterraneen -järjestön operoima Ocean Viking -pelastusalus on pistetty karanteeniin Sisiliassa, kirjoittaa Guardian. Laivalla on yli 270 Välimereltä pelastettua sekä noin 30 miehistön jäsentä ja yksi toimittaja.

–  Ocean Vikingin karanteeniin laittaminen on kuin ambulanssin pysäyttämistä hätätilanteessa. Tämä on syrjivä toimi – karanteeniin on laitettu vain pelastusaluksia, Lääkärit ilman rajoja -järjestön edustaja sanoi Guardianin mukaan.

Karanteenin sijaan aluksen tulisi olla pelastamassa ihmisiä Välimereltä, järjestöstä sanotaan.

Lääkärit ilman rajoja -järjestön mukaan aluksella on suoritettu kaikki tarvittavat toimet. Aluksella tarkkaillaan merestä pelastettujen terveyttä kahdesti päivässä.

Apua Pohjois-Koreaan

YK:n turvallisuusneuvosto aikoo antaa Pohjois-Korean tiukkoihin talouspakotteisiin lievennyksiä humanitaarisista syistä. Tarkoituksena on auttaa köyhyydestä kärsivää maata taistelussa koronavirusta vastaan, sanoo Saksan YK-suurlähettiläs Christoph Heusgen.

Tarkoituksena olisi saada Pohjois-Koreaan välineitä, joilla kansalaisia voidaan suojella virukselta. Maan terveydenhuoltojärjestelmä on heikko, ja siellä on pulaa välineistöstä.

Asiasanat

Menot