fbpx
Uutiset

Etelä-Lontoon poliisit heittäytyivät hempeiksi

Etelä-Lontoossa sijaitsevan Croydonin poliisi aikoo tänä vuonna muistaa alueen murtovarkaita poikkeuksellisella tavalla – ystävänpäivänkortilla.

Poliisin motiivina tempauksessa ei kuitenkaan ole pelkkä lähimmäisenrakkaus, vaan samassa yhteydessä murtovarkauksiin taipuvaisille kansalaisille tiedotetaan, että alueelle on asennettu runsaasti uudenlaisia murtohälyttimiä.

Poliisi on lahjoittanut yli 50:lle murroista kärsineelle kodille tehokkaan Smartwater-murtohälyttimen. Poliisi uskoo, että hälytinkampanjalla saadaan alueella rehottava murtovarastelu kuriin.

Suurilla punaisilla sydämenkuvilla koristellut ystävänpäiväkortit on allekirjoittanut itse pääkomisario Vicky Marr.

– Ruusut ovat punaisia, orvokit ovat sinisiä ja kun Smartwater on aktivoitu, sinulla ei ole mitään mahdollisuuksia, poliisit runoilevat hempeässä tervehdyksessään.

STT

Oscar-gaalaan lisää jännitystä

Hollywoodin Oscar-gaalan perinteistä käsikirjoitusta on tänä vuonna muutettu. Järjestäjät yrittävät uusilla kikoilla saada eloa ja jännitystä elokuvamaailman johtavaan patsastelujuhlaan.

Gaalan televisioinnista jatkosopimuksen vuoteen 2014 tehnyt ABC-kanava toivoo, että gaalasta tulee näin nopeatempoisempaa ja monipuolisempaa nykytelevisiota. Kolmen viikon kuluttua pidettävässä gaalassa kaikki voittajat eivät enää käy vuoronperään pokkaamassa palkintoaan lavalta, niin kuin vuosikymmeniä on ollut tapana.

Esimerkiksi parhaan miesnäyttelijän Oscarista kilpailevat ehdokkaat istutetaan katsomoon vieretysten. Kiusoitteleva juontaja tuo palkinnon katsomoon. Vastaavasti muissa sarjoissa kaikki ehdokkaat kutsutaan lavalle odottamaan voittajan julkistamista.

Oscar-ehdokkaita on tänä vuonna kaikkiaan 115.

STT

Britney Spears haastoi vakuutusyhtiöt oikeuteen

Popmusiikin supertähti Britney Spears on haastanut kahdeksan vakuutusyhtiötä oikeuteen. Spears vaatii yhtiöiltä lähes kahdeksan miljoonan euron edestä kipurahoja, jotka vakuutusyhtiöt jättivät maksamatta Spearsin keskeytettyä viime kesänä Euroopan-kiertueensa polvivamman takia.

Britney Spears kertoo vasemman polvensa vammautumisen tapahtuneen 8. kesäkuuta. Polven saaminen kuntoon oli laulajan mukaan edellyttänyt kirurgisia toimenpiteitä.

Spears oli ehtinyt maksaa kiertueensa vakuutusmuksuja noin miljoonan euron edestä.

– Tämä on selvä tapaus. Olemme pyytäneet vakuutusyhtiöitä toimimaan kuten niiden pitäisi, mutta niin ne eivät ole tehneet, Spearsin asianajaja John Callagy sanoo.

Viime vuoden helmikuussa Britney Spears kävi vakuutusyhtiöiden edellyttämässä lääkärintarkastuksessa. Silloin Spears unohti mainita viisi vuotta aiemmin tapahtuneesta vasemman polven loukkaantumisesta. Vamma oli parantunut, eikä se ollut muistuttanut olemassaolostaan.

STT

Snooker-konkarista James Brown

Brittiläinen snooker-pelin veteraani on muuttanut nimeään saadakseen sponsorin. Merkillisen tapauksen myötä Jimmy Whitesta tuli soul-legendan kaima James Brown.

Jimmy vaihtoi nimeä ruoka-alan suurfirman HP:n ehdotuksesta. Puulaaki halusi, että pelaaja mainostaisi sen ruskeaa kastiketta. Näin Whitesta (valkoinen) tuli Brown (ruskea).

Vähemmän ylevä tapaus kertoo osaltaan siitä, että snookerin ammattilaiset ovat ajautuneet pulmiin. Pulmat iskivät, kun Britannian hallitus kielsi tupakan mainonnan.

Lempinimellä Whirlwind tunnettu snooker-veteraani myönsi, että hän piti nimiehdotusta aluksi vitsinä.

– HP oli kuitenkin tosissaan. He lupasivat sponsoroida minua, jos otan käyttöön nimen James Brown.

Kukaties nimen muutos petraa myös pelaajamme onnea. Hänet on nähty kuusi kertaa häviävänä osapuolena snookerin MM-kisojen finaalissa.

STT

Menot