Uutiset

Etelä-Suomen läänillä huoli liikuntarahoista

Etelä-Suomen lääni on huolissaan siitä, että urheiluseurat saavat yhä vähemmän tukea kotikunniltaan. Liikuntapaikkojen rakentamisrahat ovat puolittuneet.

– Urheiluseurojen toimintaympäristön muutokset ovat huolestuttavia, toteaa lääninhallitus keskiviikkoisessa tiedotteessaan. Avustukset ovat pienentyneet, ja samaan aikaan kunnat perivät aiempaa yleisemmin ja suurempia vuokria liikuntapaikoista.

Perittävät maksut selvitetään talven mittaan, mutta avustusten kehitys on jo sentilleen tiedossa.

Laskelman mukaan urheiluseura-avustukset ovat pienentyneet viidenneksellä. Koko läänissä avustusta jaettiin viime vuonna 2,96 euroa asukasta kohti, kun summa oli viisi vuotta sitten 3,79 euroa.

Maakunnalliset erot olivat molempina ajankohtina suuret. Maakunnittain avustus asukasta kohden oli viime vuonna Uudellamaalla 3,03 euroa, Itä-Uudellamaalla 4,53 euroa, Kanta-Hämeessä 2,32 euroa, Päijät-Hämeessä 2,23 euroa, Kymenlaaksossa 2,66 euroa ja Etelä-Karjalassa 2,69 euroa.

Liikuntarakentamiseen käytettiin viime vuonna alle 10 euroa asukasta kohti, kun viisi vuotta aiemmin summa ylitti 15 euroa. Kun otetaan huomioon rakennuskustannusten nousu, on pudottu puoleen entisestä. (STT, HäSa)

Päivän lehti

20.1.2020