Uutiset

Etelänmatka (to)isin silmin

Lapsen suusta kaikuu totuus, ja lapsi avaakin vanhempiensa silmät näkemään monet asiat uudella tavalla. Konkreettisesti tämän muutoksen huomaa tehdessään lapsen kanssa jotakin sellaista, mitä yleensä on tehnyt omin päin.
Vaikkapa etelänmatkan.

Aikaisemmin edellytykset onnistuneelle rantalomalle olivat ensinnäkin runsas yökerhotarjonta, toiseksi mahdollisimman kuuma sää ja kolmanneksi mahdollisimman pieni määrä lapsia meluamassa samassa hotellissa.

Ranta sai olla vähän kauempanakin, koska raavas mies jaksaa kyllä aina raahautua bikinityttöjen perässä pari kilometriä.

Edellisellä reissulla yökerhon läheisyys oli vain ja ainoastaan plussaa: menomusiikki kuului mukavasti huoneeseen ja aamuyöllä väsyneenä hotellille laahustaminen kävi helposti.

Nyt parinkymmenen metrin päässä jumputtava disko on kaukana paratiisista. Illan toisensa perään ihmettelen, miten – jos mitenkään – paikallinen ympäristötoimi valvoo diskoista pauhaavan musiikin voimakkuutta.

Ainoa hyvä puoli yökerhon aiheuttamassa möykässä on se, että Madonnan Hung-Up peittää edes osittain parvekkeen alla kolistelevan roska-auton äänet. Ja kello on jo puoli yksitoista illalla… tai yöllä.

Parin vuoden ikäinen poikani jatkaa kuin ihmeen kaupalla uniaan, vaikka hotellin ohitse kaartavan auton kyydistä brittimies huutelee megafoniin toisen diskoteekin mainoksia.

Onneksi valitsimme rauhallisen perhelomakohteen.

Viimeksi etelänlomalla sää petti minut täysin, kun lämpötila jäi parina päivänä alle 25 asteeseen. Tämänkertaisella matkalla kastumme muutamaan otteeseen sateessa ja elohopea kipuaa vain kerran lähelle 30 astetta, mutta loma ei suinkaan ole pilalla.

Päinvastoin olen tyytyväinen, koska yksi tukalan kuuma päivä tuntuu olevan perheen nuorimmalle matkustajalle ihan tarpeeksi.
Lapsen tuskastuminen toimii nimittäin vanhempien kannalta samalla periaatteella kuin ilokin: jaettu tuskastuminen on kaksin-, ellei peräti kolminkertainen tuskastuminen.

Onneksi valitsimme loman ajankohdaksi toukokuun emmekä kuuminta keskikesää.

Isän horjuva mieli alkaa järjenvastaisesti kaivata muita lapsia touhuamaan naperonsa kanssa, kun väsymys yllättää vilkkaan lapsen vauhdissa.

Aiemmin lasten loppumaton kitinä oli kerta kaikkiaan ärsyttävää ja pilasi tyystin mahdollisuuden rentoutua uima-altaalla. Nyt kun poika temmeltää muiden lasten kanssa, vanhemmat saavat edes puolittaisen rentoutumishetken, jonka aikana jopa melkein ehtii siemaista paikallista olutta.

Onneksi valitsimme hotellin, jossa on paljon vilkkaita lapsia.

Perhelomalaisen rantaviivan on siirryttävä aivan hotelliin tuntumaan, jotta matka hiekkarannalta omaan huoneeseen on mahdollisimman lyhyt.

Bikinityttöjäkään ei enää parane kovin paljon huoneeseen yrittää kuljettaa – lapsi heräisi ja vaimoltakin saattaisi tulla sanomista. Vaikka eipä niitä tulijoita liiemmin olisikaan.

Mainos