Uutiset

Etumme vaatii uskottavaa turvallisuuspolitiikkaa

Puolustusvoimiemme ylipäällikkö Tarja Halonen on vakuuttanut, että Suomen turvallisuuspolitiikka kokonaisuudessaan on kunnossa.

Maanpuolustuksen osalta puolustusvoimain komentaja, puheessaan maanpuolustuskurssin avajaisissa, oli erittäin huolestunut puolustusmäärärahojen niukkuudesta. Tämä puute on uhka uskottavalle maanpuolustukselle ja turvallisuuspolitiikalle.

Maanpuolustuksemme perustuu yleiseen asevelvollisuuteen ja sitä kautta koulutettuun reserviin. Tämä on ollut turvanamme ja tähän olemme voineet luottaa.

Uskottavuuteen on viime vuosien myötä tullut turvallisuusvajetta. Tämä vaje on selvästi ollut kansalaisten havaittavissa. Tärkeät kertausharjoitukset on jouduttu varojen puutteessa lähes kokonaan lopettamaan. Varuskuntia on lakkautettu ja edelleen lakkautetaan.

Puolustusvoimain henkilökuntaa supistetaan. Lisäksi on nykyisen ylipäällikön myötävaikutuksella kielletty maamiinojen käyttö. Ne olisivat olleet pitkälle maarajallemme ensiarvoisen tärkeä puolustusmekanismi.

Pelkästään ikäluokkien pieneneminen ei edellytä varuskuntien ja henkilökunnan supistamista. Voimavarat turvallisuusvajeen poistamiseksi tulee suunnata uudelleen reservin koulutukseen ja ajanmukaisten varusteiden hankintaan.

Uskottava turvallisuuspolitiikka mitataan luotettavalla maanpuolustuksella. Se ei edellytä välitöntä uhkaa miltään taholla, mutta on tarpeen meillä niin kuin muuallakin.

Kalevi Salonen

(kok.)

Hämeenlinna

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic