Uutiset

EU

Mitä minä saan EU:lta? Tuli mieleeni tuossa, kun katselin tv:stä ohjelmia, joissa kovasti kehotettiin äänestämään EU-vaaleissa, että miksi äänestäisin, vaikka olenkin melko valveutunut kansalainen? Mitä minä olen EU:lta saanut?

Kotvan mietittyäni muistui mieleeni ne kaikki turhanpäiväiset direktiivit, suositukset, jotka Suomen hallitus ja eduskunta ovat ottaneet kuin lakiin kirjoitetut pykälät. Ajatellaan nyt mämmi-, kondomi-, kissanhiekka-, kurkku- (kurkun käyrä/suora muoto!), mopo-, terva- jne. direktiivit. Suomalainen keksintö oli Tolu puhdistusaine, joka kävi myös kirvojen ym. torjuntaan kukista ja pensaista, kynsisienen hoitoon ym. EU-direktiivi pilasi koko aineen määräämällä vaikuttavan aineen tilalle toisen, jo aineen koostumus on aivan erilainen.

Suomalaisia elintarvikealan tuotantolaitoksia piti uudistaa kalliilla rahalla EU-direktiivien mukaisiksi. Tuli konkursseja ainakin lihanjalostuspuolella. Kun suomalaiset asiantuntijat matkailivat tutustumassa vastaaviin laitoksiin Keski- ja Etelä-Euroopassa, saivat he todeta että ko. laitokset eivät olleet siellä sellaisessakaan kunnossa kuin suomalaiset ennen remonttia. Kuitenkin ko. maat olivat olleet EU:ssa jo niin monia vuosia, että uudistuksia olisi ehditty tehdä.

Saimmehan me EU-veron, joka ainoasta ostoksesta ja palvelusta maksamme korkeaa AL-veroa, joka on se EU-vero. Köyhätkin ihmiset rahoittavat tällä verolla sitten kulttuuritapahtumia ja ”projekteja”, joihin EU:lta tulevaa rahaa maataloustukien lisäksi käytetään.

Mitään asiallista asiaa en keksi, mikä esimerkiksi minua hyödyttäisi.

Ovathan EU-mepit, Liikanen ja muutamat muut päässeet kovien tulojen makuun, joten siinä sitä on motiivia äänestäjille kerrakseen.

Veera Lehtola

Janakkala