fbpx
Uutiset

Euro nuorelle on kaksi euroa tulevaisuudelle

Kasvava nuorten työttömien ja syrjäytyneiden määrä ovat hälyttäviä esimerkkejä vääränlaisesta yhteiskunnallisesta kehityksestä. Samanaikaisesti, kun ongelmanuoria ja “laiskoja” nuoria kummastellaan, tehdään nuorisotyön osalta vaarallisia säästöjä niin kuntien kuin valtionkin taholta.

Kuntien tehdessä alijäämäisiä tuloksia, liian monessa kunnassa leikkaukset kohdistuvat nuorison hyvinvointiin kohdistettuihin rahoihin.

Eikö olekin niin, että hyvin suunniteltu ja ajoissa tehty sijoitus nuorisoomme tuottaa silloin, kun yhteiskuntamme sitä mitä kipeimmin tarvitsee?

Keskustelu on jo pitkään pyörinyt väestömme ikääntymisen seurauksena aiheutuvissa muutoksissa ja niiden ratkaisemisessa. Tämä on ymmärrettävää ajatellen nykypäättäjien keski-ikää. Onhan heidän turvattava oma tulevaisuutensa.

Keskustelu meidän nuorten roolista yhteiskuntamme tulevaisuuden ylläpitäjinä ja rakentajina on jäänyt koulutusputkien tehokkaan suorittamisen asteelle. Nopeasti veronmaksajia väestön vanhentumisen kustannusten kattajiksi.

Miten käy koulutuksen laadun ja uusien innovaatioiden? Entä niiden nuorten, jotka eivät pääse koulutusputkeen tai eivät ole saaneet nuorena riittävästi tukea, huolenpitoa ja ohjausta?

Meillä nuorilla on halua rakentaa tulevaisuutta ja meillä on siihen niin henkistä kuin fyysistäkin kapasiteettia, mutta yhä useammat tarvitsevat lisäksi ohjausta ja kannustusta. Me olemme ratkaisevan tärkeä osa yhteiskuntamme tulevaisuutta.

Miksi emme rakentaisi yhteiskuntaamme yhteisvoimin?

Miksi emme käyttäisi tasaisesti kaikkea sitä kapasiteettia, joka väestöstämme löytyy? Sijoitus nuorena kannattaa huomenna, sanovat eläkesäästämisen myyjätkin pankissa.

Ilkka Viitanen

Kokoomuksen nuorten liittohallituksen jäsen

Hauhon Kansallisten Nuorten vpj.

Hämeenlinna

Menot