Kolumnit Uutiset

Eurooppa käy vaihtokauppaa ihmisillä

Aion kirjoittaa maahanmuutosta. Tunnustan tähän alkuun kaikki rötökseni. Ns. maahanmuuttokriittisellä medialla on nykyään tapana julkistaa suvakeiksi koettujen toimittajien taustat ja rikosrekisterit. Nyt säästyy sekin vaiva.

Rikosrekisteriä ei ole. Se on oikeastaan ihme, sillä nuoruus oli hurjanpuoleinen. Ruisrockissa olen pössytellyt maria 1970-luvulla, kuten melkein kaikki ikäiseni.

Ylinopeussakkoja on kertynyt vuosien varrella jonkin verran. Kerran oli kortti mennä liikojen ylinopeuksien vuoksi. Siinä kaikki.

Ja nyt maahanmuuttoon. Euroopan sedät ovat nyt päättäneet panna rajat kiinni. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on profiloitunut piirtämällä koko EU:lle prosessikaavion, jolla Turkin kautta Kreikkaan vyöryvä virta käännetään takaisin.

Liikkeellä ovat tällä hetkellä nimenomaan naiset ja lapset sekä kokonaiset perheet. He ovat sinnitelleet Syyrian pommisateessa kuukaudesta toiseen, kun nuoret miehet lähtivät jo aikaa sitten.

Nyt tulevat ovat ihmisiä, jotka eivät todellakaan ole heppoisin syin lähteneet kotoaan. Päinvastoin he ovat odottaneet ja toivoneet, kunnes elämä on käynyt mahdottomaksi.

Silloin Eurooppa panee ovet kiinni ja rupeaa pallottelemaan turvapaikanhakijoita Kreikan ja Turkin kesken.

Turkki rikkoo omien kansalaistensakin ihmisoikeuksia, saati sitten pakolaisten. Nyt EU syytää sille miljardeja, jotta se pysäyttäisi pakolaiset.

Ollaan luomassa outoa järjestelmää, jossa maahan pyrkijöitä vaihdetaan Euroopan ja Turkin välillä. Nyt kun kaikkein hädänalaisimmat ovat liikkeellä, käännämme heille selkämme.

Kun Kreikkaan tulee syyrialainen pakolainen, hänet palautetaan Turkkiin ja tilalle tulee sieltä toinen syyrialainen. Hämmentävää.

Kreikan olisi pitänyt yhdessä yössä luoda rekisteröinti- ja palautusjärjestelmä, kun pelkkää rekisteröintiäkään ei ole saatu toimimaan, vaikka on kuukausia yritetty.

Suomi tarjoaa ystävällisesti apuaan. Poliisit, rajaturvallisuusasiantuntijat ja turvapaikka-asiantuntijat ovat jo lähtövalmiudessa torjumaan naisia ja lapsia.

Suomi on myös muuttamassa lainsäädäntöään siten, että perheiden yhdistäminen hankaloituu. Se ei pian ole mahdollista kuin hyvätuloisille.

Samaan aikaan hurskastellaan kotouttamisesta. Mikä on parempaa kotouttamista kuin se, että perhe asuu yhdessä?