Uutiset

Evoluutio selittyy tietokonepelillä

Kiitän Arto Kivimäkeä raamatun määritelmästä (HäSa 6.3.). Kirjoituksen tendenssi tuli kyllä selväksi.

Ehkä kuitenkin olisi ollut paikallaan mainita, että jostakin merkillisestä syystä sadat miljoonat ihmiset kaikkialla maailmassa pitävät raamattua jumalallisena ilmoituksena eivät ainoastaan itämaisen kirjallisuuden klassikkona.

Kuin sattumalta samana päivänä Yleisradio lähetti ohjelman, josta selvisi, että lopullisen maailmanselityksen antaakin lopulta tietokonepelien suunnittelija. Hän simuloi evoluution jännällä pelillä, josta käy ilmi ihmisen hämmästyttävä sukulaisuus muun muassa banaanikärpäseen. Tätä olemme odottaneet tuhannet vuodet!

En pysty enkä edes halua asettaa kyseenalaiseksi, etteikö maailmankaikkeuden kaukaiseen menneisyyteen liittysi evoluutioteoriaan kytkeytyvä alkuräjähdys. Mutta jotenkin haluaisin kiihkeiden luomiskertomuksen vastustajien selittävän, mikä rajähti ja mistä se tuli. Mikä tai kuka sen aiheutti?

Ateistinen propaganda pyrkii leimaamaan uskon löytäneet lähimmäisensä itseensä verrattuina vähemmän intelligenteiksi. Mutta miten älyllistä tai akateemista sitten on hyväksyä todeksi yhtälö, jonka keskeinen tekijä on selittämätön oletus. Sitä kutsutaan uskoksi.

Teppo Turja

Hämeenlinna

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic