Uutiset

Evon lehtikuusista laiturilautoja

Metsähallitus myy erän Evon metsissä kasvanutta järeää lehtikuusta laiturien ja terassien raaka-aineeksi.

-Metsähallitus toimittaa pääasiassa mäntyä ja kuusta isoille puuta käyttäville asiakkaille, mutta myymme myös pieniä eriä erikoispuuta, kuten lehtikuusta erityistarpeisiin. Edellinen Evolta kaadettu lehtikuusierä matkasi museolaiva Sigynin kunnostustarpeiksi Turkuun, kertoo suunnittelija Pekka Hakala Metsähallituksesta.

Pari rekkakuormallista lehtikuusta on myyty nurmijärveläiselle yritykselle, jossa niistä sahataan muun muassa terassilautoja.

Lehtikuusi soveltuu raaka-aineeksi erilaisiin säänvaihteluihin ja lahonkestävyyttä vaativiin rakennelmiin, kuten laivoihin ja pitkospuihin. Ekologisella lehtikuusella voidaan korvata kemiallisesti kyllästetyn kestopuun käyttöä.

Lehtikuusta on istutettu aikoinaan eri puolille Evon aluetta. Nyt myyty erä on kaadettu poikkeuksellisesti metsurityönä.

-Normaalisti hoidamme kaiken puunkorjuun monitoimikoneilla. Nämä lehtikuuset on kaadettu poikkeuksellisesti metsurityönä, sillä puut ovat järeitä ja ne kasvoivat taimikon seassa ylispuina. Metsurityönä pystytään paremmin varomaan, ettei kasvamaan jäävälle puustolle aiheudu vahinkoa, kertoo Pekka Hakala. (HäSa)

Päivän lehti

19.1.2020