Uutiset

Ex-Nylon Beat haluaa vain laulaa

Erin Koiviston nimi on kaikille tuttu. Nylon Beat -duon tummempi puolikas lauloi Jonna Kososen kanssa itseään suomalaisten sisuskaluihin seitsemän platina-albumin verran. Enää ei ole Nylon Beatia, mutta eipä ole Erin Koivistoakaan. Nyt on Erin Anttila ja bändinsä Erin & Friends. Kokoonpano konsertoi muun muassa 8. lokakuuta Helsingissä yhdessä irkkufestarin pääesiintyjän Altan-yhtyeen kanssa.

Irlanti-festivaalin järjestää Finnish-Irish Society. Erin on näihin kekkereihin poikkeuksellisen sopiva esiintyjä – rouva kun on melkein kahdella jalalla etenevä Suomi-Irlanti-seura. Erin asui osan lapsuuttaan Irlannissa. Elokuussa päättyi toinen Erinin kausista vihreällä saarella. Tällä kertaa Irlannissa kului vuosi.

Erinin bändissä soittavat irkkufestivaaleilla aviomies Vesa Anttila, Markku Lauren ja Antti Havia. Luvassa on runsaasti irlantilaisen kansanmusiikin elementtejä, vähän bluegrassia, muutama instrumentaaliveto ja ehkäpä joku J. Karjalaisenkin kappale.

Erin puuhailee hiljalleen myös ensimmäisen sooloalbuminsa kimpussa.

– Mutta kiirettä en aio pitää. Kuuntelen ja katselen ihan rauhassa. Siitä ei tule irkkulevy, eikä sen enempää kantrilevykään. Mutta ei siitä mikään rocklevykään tule. Sanotaan nyt vaikka niin, että enhän minä poppia vihaa, selventää 28-vuotias nainen.

”Irlannin Mäntsälä”

Vuosi elokuusta 2004 elokuuhun 2005 Eriniltä kului Irlannissa koulun penkillä. Tavoite oli menestyä hyvin opinnoissa, ja näin myös tapahtui. Koulun päättäjäisissä Erin jopa muisti olevansa esiintyvä taiteilija ja kiipesi estradille.

Erinin ja Vesa Anttilan osoite Irlannissa oli Wicklow Town, jonka asukasluku on 8 000.

– Se oli suurin piirtein Irlannin Mäntsälä. Olen joskus miettinyt, että voisin aivan hyvin asua Suomessa landella. Kuten esimerkiksi Porvoossa. Irlannissa opin sen, että enpähän voisikaan. Minun täytyy asua Helsingissä.

”Se on Nylon Beatin ansiota”

Vielä pari vuotta sitten Erinin mieltä poltteli ajatus ryhtyä näyttelijäksi.

– Kyllä, mutta silloin en vielä ollut näytellyt missään. Kun pääsin näyttelemään, huomasin, että se ei ole minun juttuni. Olen siinäkin mielessä huonoa ainesta näyttelijäksi, että haluan olla pelkästään oma itseni. Musiikki on minun juttuni.

Erin muistelee noin kymmenen vuotta kestänyttä rupeamaa Nylon Beatissa lämmöllä.

– Minulla ei ole Nylon Beatista mitään negatiivista sanottavaa. Ja Nylon Beatin jäsenyydestä on hyötyä edelleen. Tässä minä vain kaikessa rauhassa suunnittelen levyäni. Minulla on mahdollisuus tehdä niin ja ihmisiä tuntuu jopa kiinnostavan se, mitä olen tekemässä. Se on kaikki Nylon Beatin ansiota, Erin painottaa. (STT)

Päivän lehti

21.1.2020