Uutiset

F-cupin päätösralli Riihimäellä

Riihimäki-ralleistaan tuttu Riihimäen Urheiluautoilijat järjestää 3. lokakuuta suositun rallin F-cupin päätösosakilpailun. Tällä kertaa RiiUA järjestää rallin poikkeuksellisesti kesäkelillä, ja seitsemän erikoiskokeen kilpailu tottelee nimeä Työkalusi.com-ralli.

Riihimäen UA on järjestänyt Riihimäki-rallin jo 39 kertaa, eli kyseessä on yksi komeimman historian omaavista kansallisista ralleista. Ensimmäisen kerran Riihimäki-ralli, joka on perinteisesti kaasuteltu talvella, ajettiin vuonna 1960.

Nyt talvirallispesialisti järjestää rallinsa poikkeuksellisesti syksyllä. Lokakuussa ajettava Työkalusi.com-ralli ei kuitenkaan ole RiiUA:n ensimmäinen talveton ralli. F-cup-rallisarjan lauantaina 3. lokakuuta päättävä Työkalusi.com-ralli on kuitenkin Riihimäen UA:n ensimmäinen yksin tekemä soraralli.

Edellisten Riihimäki-rallien tapaan myös Työkalusi.com-rallissa ajetaan yleisöerikoiskoe aivan kaupungin keskustan välittömässä läheisyydessä. Tai itse asiassa Riihimäen varuskunnan alueella ajetaan kaksi yleisö-EK:ta, jotka ovat käynnissä samanaikaisesti. F-cupin päätösosakilpailun seitsemällä erikoiskokeella on yhteismittaa 76 kilometriä.

F-cupissa ajettiin talvella kolme osakilpailua. Elokuussa ajetun Kiteen osakilpailun jälkeen ohjelmassa on vielä ennen Riihimäkeä 19.9. ajettava Laihian osakilpailu.

Asiasanat

Päivän lehti

7.4.2020