fbpx
Uutiset

Facebookin ja Twitterin edustajat senaatin komitean grillattavana ulkomaisesta manipuloinnista

Pikaviestipalvelu Twitter oli valmistautumaton ja huonosti varautunut valtaviin manipulointikampanjoihin, jotka ovat vaikuttaneet sosiaaliseen mediaan muutamana viime vuonna. Näin sanoi Twitterin toimitusjohtaja Jack Dorsey Yhdysvaltain senaatin tiedustelukomitean kuulemisessa keskiviikkona.

Kuulemistilaisuudessa on tarkoitus tarkastella ulkomaisia vaikuttamiskampanjoita sosiaalisessa mediassa.

Dorseyn mukaan Twitter perustettiin julkiseksi palveluksi, mutta se on epäonnistunut käsittelemään “herjausta, häirintää, trolliarmeijoita sekä bottien kautta tulevaa propagandaa”.

– Emme ole ylpeitä siitä, kuinka vapaata ja avointa viestien vaihtoa on “käytetty aseena” harhauttamaan ja jakamaan ihmisiä ja kansakuntaamme, Dorsey sanoi.“Jäitte kiinni housut kintuissa”Sekä Twitter että yhteisöpalvelu Facebook ovat sanoneet, että niiltä kesti liian kauan torjua ulkomailta tulleet kampanjat, joiden tarkoitus oli sekaantua Yhdysvaltain vaaleihin, kertoi BBC.

– Sekaantumista on täysin mahdoton hyväksyä. Se loukkasi yhtiömme arvoja ja maatamme, jota rakastamme, sanoi Facebookin operatiivinen johtaja Sheryl Sandberg.

Demokraattisenaattori Mark Warnerin mielestä jälkiviisaasti voidaan sanoa, että Faceboo ja Twitter tekivät vakavia virheitä.

– Te, kuten myös Yhdysvaltain hallinto, jäitte kiinni housut kintuissa, kun röyhkeät hyökkäykset tapahtuivat vaalejamme vastaan. Vielä vaalien jälkeen olitte haluttomia myöntämään ongelman olemassaolon, Warner sanoi.

Hän myös sanoi, että sosiaalisen median villin lännen aikakausi on tulossa tiensä päähän.

– Mihin menemme tästä, on avoin kysymys, Warner sanoi.

Myös hakukoneyhtiö Google oli kutsuttu senaatin kuulemistilaisuuteen, mutta se ei lähettänyt paikalle edustajaa. Kirjallisessa lausunnossa Google lupasi ponnistella, jotta ulkomainen sekaantuminen Yhdysvaltain vaaleihin estettäisiin.

– Google on syvästi huolissaan yrityksistä horjuttaa demokraattisia vaaleja, lausunnossa sanotaan.

https://www.bbc.com/news/technology-45420175

Asiasanat

Menot