fbpx
Uutiset

Facebookin tietomurron vaikutukset Suomeen vielä hämärän peitossa

Yhteisöpalvelu Facebookissa paljastuneen suuren tietomurron tarkoista vaikutuksista Suomessa ei ole vielä saatu kuvaa, kertoo Viestintäviraston kyberturvallisuuskeskuksen johtaja Jarkko Saarimäki.

Saarimäen mukaan lienee kuitenkin selvää, että suomalaisiakin käyttäjiä on joukossa, sillä murto on koskenut lähes viittäkymmentä miljoonaa käyttäjää ympäri maailman.

Toistaiseksi ei ole saatu tietoja siitä, että suomalaisten käyttäjien tietoja olisi käytetty hyväksi. Murrossa varastettuja kirjautumistunnuksia on saatettu käyttää esimerkiksi palveluissa, joihin kirjaudutaan Facebook-tunnusten avulla. Niitä on tarjolla runsaasti, mutta Saarimäki suosittelee, että niiden käytössä käytetään tarkkaa harkintaa.

– Kirjautuminen Facebookin kautta on kätevää ja vaivatonta, mutta kannattaa harkita, missä sitä käyttää. Siinä ottaa uuden tahon mukaan, jonka toiminnan turvallisuuteen pitää luottaa.

Saarimäen mukaan vahva tunnistautuminen kannattaa tehdä esimerkiksi suomalaisilla pankkitunnuksilla. Muuten kannattaa jokaiseen palveluun luoda ainutkertainen salasana ja tunnus.

Facebook ei ole perjantain jälkeen kertonut lisätietoja tietomurrosta ja sen seurauksista. Kirjautumiset on nollattu kaikkiaan 90 miljoonalta käyttäjältä, jotka ovat joutuneet kirjautumaan palveluun uudelleen. Facebookin mukaan käyttäjien ei tarvitse tämän takia vaihtaa salasanaansa.


Asiasanat

Menot