fbpx
Uutiset

Fanit eivät hylänneet HPK:ta

HPK:n liigajoukkueen jääkiekkokausi päättyi torstaina Ritariareenassa. Kerho sijoittui sarjassa kolmanneksitoista, taakse jäivät vain Espoon Blues ja Tampereen Ilves. Hämeenlinnalaisten haaveet pudotuspeleistä haihtuivat käytännössä jo reilusti ennen kauden loppua.

Runkosarjan päätös oli kerholaisittain kesäloman odottelua ja vaasalaisittain lauantaina alkaviin pudotuspeleihin valmistautumista. Kerho lähti turhan pitkälle lomalle tappio niskassaan, kun Sport oli parempi maalein 4–2 (0–1, 3–1, 1–0).

Sport ratkaisi ottelun toisessa erässä, kun se teki kolme maalia kolmessa minuutissa. Santeri Vuoti teki HPK:n avauserän maalin ja hämeenlinnalaisten kauden viimeinen osuma oli Joni Tuulolan käsialaa. Tuulola sai toisen erän ylivoimamaaliinsa hienon syötön Severi Sillanpäältä.

HPK:n kausi oli sekava. Joukkue kärsi paljon loukkaantumisista ja ennen siirtoajan umpeutumista helmikuussa HPK:n kärkipelaajista Sakari Manninen (Kärpät), Vojtech Polak (SaiPa) ja Juhani Jasu (Tappara) vaihtoivat maisemaa.

Myös HPK:n valmennus muuttui kauden aikana. Pasi Arvonen ja Vesa Viitakoski vapautettiin tehtävistään tammikuun lopulla. Arvosen komennuksessa HPK pelasi 44 ottelua ja saalisti niissä 47 pistettä (keskiarvo 1,068 pistettä per ottelu).

Arvosen tilalle tuli HPK:n kehityspäällikkö ja seuran A-nuorissa edellisillä kausilla loistavaa työtä tehnyt Olli Salo. Hän sai adjutanteikseen A-nuorten joukkueen päävalmentajan Matti Tiilikaisen ja Marko Tuulolan, jonka paita nousi Ritariareenan kattoon juhlallisin seremonioin syyskaudella. Maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen kuului sekä Arvosen että Salon johtamaan valmennustiimiin.

Loppukauden aikana HPK:n peli parani, mutta sijoitus nousi vain yhdellä. Salon ajan 16 ottelun pistekeskiarvo oli 1.31.

– Monellakin tapaa loppukaudesta jäi hyvä maku. Se oli minulle nopea pätkä. Aika meni tosi nopeasti. Sellainen tunne on, että hyvin olisi kausi voinut tästä vielä jatkua, Salo sanoo.

Hän patisti joukkuettaan pelirohkeuteen ja pelaajat ottivat neuvosta vaarin.

– Pystyimme pelaamaan hyökkäyspeliä ja myös puolustaminen oli jämäkkää. Ylivoimapelimme oli myös tehokasta.

Salo nosti olojenkin pakosta monta nuorta pelaajaa HPK:n liigarinkiin. Omat Salolle tutut juniorit kestivät liigan vaatimustason kelvollisesti, vaikka torstaina monelta HPK:n pelaajalta oli bensa jo liki lopussa.

– Tässä sarjassa etenkin keskikasti on niin tasainen, että voit voittaa onnistuessasi kenet tahansa. Nuoret pelaajat ovat aktiivisia ja pelirohkeita.

Salo kuitenkin muistuttaa, että matka liigapelaajaksi on pitkä.

– Nuoret pystyvät tulemaan stunttaamaan. On kuitenkin eri asia pelata hyvin illasta toiseen läpi pitkän kauden. Toivottavasti kaverit ovat saaneet nyt oppia ja motivaatiota tuleviin harjoituksiin. Laadukkaan harjoittelun ja henkisten valmiuksien kautta he voivat pärjätä omilla vahvuuksillaan ja olla samalla kokonaisvaltaisia pelaajia.

Salon työt kasvattajaseurassaan päättyvät tällä erää tähän kevääseen.

– Haluan kiittää hämeenlinnalaista jääkiekkoa. Nämä viisi vuotta HPK:ssa ovat olleet huikeata aikaa. Olen saanut valmentaa huippupelaajia ja joukkueiden johtoryhmissä on ollut hienoa porukkaa, hän kiittää.

HPK:n vt. toimitusjohtaja Timo Virtanen myöntää, että HPK:n kauden urheilullinen tulos oli pettymys, kun tavoitteena ollutta play off -paikkaa ei saavutettu.

– Kauteen emme voi olla tyytyväisiä. Tilanne olisi voinut olla silti huonompikin. Olemme oppineet ainakin sen, että tilanteisiin pitää reagoida riittävän hyvin ja nopeasti. Erittäin iso myönteinen asia on ollut omille junioreille saatu mahdollisuus antaa näyttöjä liigajoukkueessa.

HPK:n kauden talousluvut paljastuvat Virtasen mukaan vasta, kun tilikausi kahden kuukauden päästä päättyy.

– Taloudellinen tulos ei ole vielä ennustettavissa. Sen voin kuitenkin sanoa, että se on selvästi parempi kuin ensimmäiset ajatuksemme siitä olivat. HäSa

 

 

 

 

 

Asiasanat

Menot