Uutiset

Fantasiat heräsivät eloon

Narnian leijona, Peter Pan, Spiderman ja Lumikki. Heidät ja monet muut elokuvahahmot saattoi löytää eilen päivällä Koulutuskeskus Tavastialta ja myöhemmin illalla Kulttuuritukun estradilla järjestetystä hiusnäytöksestä.

Tavastian päättävän luokan parturi-kampaajaopiskelijat huhkivat aamuviidestä asti laittaen kuntoon malliensa kampauksia, meikkejä ja vaatetusta. Jokaisella kampaajalla oli useampi laitettava, joten ensimmäisten kanssa piti aloittaa aikaisin.

– Fantasiamaailma on ihan oma maailmansa. Siinä pääsee käyttämään mielikuvitusta ja leikittelemään ajatuksilla, kertoi Starwars-kuningatar Amidalan hiuksia kuntoon laittanut Siiri Eronen.

Vieressä odotteli jo valmiina Spiderman lyhyine punaisine tukkineen ja asiaankuuluvine maskeerauksineen.

Tietoa ja taitoa fantasiakampauksiin ja -meikkeihin opiskelijat olivat saaneet teatterimaskeerauksen peruskurssilta.

Täyttä tohinaa aamusta alkaen

Hanne Höltän kädet loihtivat näytökseen mm. Helinä-keijun ja Lumikin.

– Helinän kampaus on yhdestä kirjasta, puku julisteesta ja meikki omasta päästä, Hölttä summasi.

Hän hieman jännäsi sitä, että kuinka kaikki mallit saadaan ajoissa kuntoon.

Karoliina Forsström aloitti Narnian leijonan kampaamisen ja maskeerauksen puoli viideltä aamulla. Reilussa kolmessa tunnissa leijona oli asua lukuun ottamatta valmis.

– Kolme kertaa on harjoiteltu sekä kampausta että meikkiä, Forsström kertoi.

Monen muun mallin tavoin leijonaksi muuttunut Daniela Daher joutui viettämään koko päivän koululla illan näytöstä odotellen. Päiväunillekaan ei ollut asiaa, jottei tuntien urakka tärveltyisi.

– Luen lehtiä ja syön, Daher suunnitteli.

Keväällä parturi-kampaajiksi valmistuvilla 15 oppilaalla oli jokaisella 4-5 mallia laitettavana kuntoon. Kampaus ja meikki eivät riittäneet, vaan myös puvut olivat joko opiskelijoiden itse tekemiä tai muulla tavoin hankkimia. Samoin näytöksen koreografiat olivat heidän suunnittelemiaan.

Hiusnäytös päättötyönä on Koulutuskeskus Tavastian parturi-kampaajaopiskelijoiden keskuudessa jo perinne. (HäSa)

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic