Uutiset

Fasaanien sulosoinnut raivostuttavat

Krää, krää! Ihanaa kevät tulee.. Vai onko? Viime aikoina lähitienootamme Hirsimäessä ovat piinanneet taas jokakeväiset karjuvat fasaanit, jotka aloittavat lemmenkonserttinsa jo (kirjaimellisesti)kukonlaulun aikaan!

Varmasti ongelma koskettaa monia muitakin kaupunginosia. Fasaanikukot tulevat röyhkeästi kuistinkaiteelle istumaan ja töräyttävät ilmoille niin että raikaa!

Jopa sikeäuninen poikammekin on muutaman kerran herännyt kello viiden jälkeen näihin ”sulosointuihin”. Alamme olla jo epätoivoisia. Voiko asialle tehdä mitään? Onko kenelläkään viisaammalla ideoita!? Kutsunko paikallisen metsästysseuran aamukahveelle takapihallemme?

Vai hankkisinko täytetyn ketun pihaamme vartioimaan sen aidon, poislaputtaneen tilalle: lähimetsässämme eleli kettu, mutta se sai lähtöpassit, kun tilalle alettiin rakentaa uutta asutusta. Tästä johtuen lähitienootamme terrorisoi tällä hetkellä laskelmieni mukaan ainakin viisi kukkoa haaremeineen ts. 5 kukkoa x 5-10 kanaa! Tästä jokainen voi laskea mikä vilske täällä käy!

Puhumattakaan naapurustomme kukkapenkeistä, joista kaikki sipulikukat ovat revitty ja pistelty parempiin suihin. Esimerkiksi viime vuonna istutin 120 krookusta, joista kukintavaiheeseen pääsi vain muutama kymmen. Kiitos fasaanien!

Tänä vuonna olenkin viisaampi ja istutan vaikkapa piikikkäitä ohdakkeita pihaamme sulostuttamaan!

Fasaanipaistia?

Hämeenlinna

Päivän lehti

26.5.2020