fbpx
Uutiset

Fazer ja Wing aloittivat toimitukset ilmojen halki dronella Helsingin Vuosaaressa

Enintään puolitoistakiloinen paketti lasketaan maahan seitsemän metrin korkeudesta.
Fazer ja kuljetusyhtiö Wing ovat aloittaneet elintarviketilausten kuljettamisen drone-lennokilla Helsingin Vuosaaressa.
Fazer ja kuljetusyhtiö Wing ovat aloittaneet elintarviketilausten kuljettamisen drone-lennokilla Helsingin Vuosaaressa. Lehtikuva/Emmi Tulokas

Fazer ja kuljetusyhtiö Wing ovat aloittaneet elintarviketilausten kuljettamisen drone-lennokilla Helsingin Vuosaaressa. Fazer kertoo, että tuotteet kuljetetaan nopeimmillaan minuuteissa kotiin tai lähipuistoon. Puistokohteita on kaksi.

Dronella kuljetetaan muun muassa Fazerin suklaita, leipiä ja täytettyjä sämpylöitä.

Fazerin mukaan ostokset tilataan ja maksetaan puhelimeen ladattavalla maksuttomalla mobiilisovelluksella. Sähkökäyttöinen drone poimii paketin, lentää toimituspisteelle, jää leijumaan ilmaan noin 7 metrin korkeuteen ja laskee enintään 1,5-kiloisen paketin maahan ohuen kaapelin varassa.

–  Ruokaelämyksiin keskittyvänä yrityksenä on hienoa olla ensimmäisten joukossa testaamassa näitä uudenlaisia innovatiivisia drone-kuljetuksia, sanoo Fazer Leipomoiden logistiikkajohtaja Jarno Hämäläinen tiedotteessa.

Hän arvioi, että energiatehokkaat ja hiilineutraalit kuljetusratkaisut ovat ajassa kiinni näinä poikkeuksellisina aikoina.

Kuljetusyhtiö Wing operoi ilmakuljetuksia kolmella mantereella, Australiassa, Yhdysvalloissa ja Euroopassa, jossa yrityksen toiminta on keskittynyt Suomeen.

–  Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus mahdollistaa asiakkaillemme useampien tuotteiden nykyistä tehokkaampi ja koronaturvallisempi toimitustapa, kertoo Suomen Wingin maajohtaja Ville Lukkari.

Menot