Uutiset

FC Hakan ja Härmän A-pojille yhteinen joukkue

Valkeakoskelainen FC Haka juniorit ja Hämeenlinnan Härmä lähtevät tavoittelemaan yhteisellä joukkueella jalkapallon A-poikien SM-sarjapaikkaa. Kahtena aiempana kautena A-poikien SM-sarjassa on pelannut FC Hakan ja Hämeenlinnan Jalkapalloseuran yhteisjoukkue, joka saavutti syksyllä SM-hopeaa.

FC Hakan ja Härmän yhteistyö tuli ajankohtaiseksi, kun molemmat seurat saivat joukkueet tammi-helmikuun vaihteessa alkavaan SM-karsintasarjaan. Härmä selvitti tiensä karsintoihin sijoittumalla A-poikien Ykkösessä omassa lohkossaan toiseksi.

Haka ja Härmä ovat jo aloittaneet kotikentillään harjoittelun tulevaan kauteen. Asko Jussilan valmentama Haka/Härmä aloittaa lähipäivinä myös yhteiset harjoitukset SM-karsintoihin.

FC Haka junioreiden toiminnanjohtaja Mikko Hatakka uskoo seurojen saavan vahvan joukkueen talven sarjapeleihin.

– SM-karsinnoissa seuroilla on mukana kovatasoiset joukkueet, sillä talvikaudella hyviä pelaajia riittää kokoonpanoihin. Myös meillä on tänä vuonna tavoitteena saada laadukas joukkue SM-sarjaan ja uskon, että onnistumme siinä Härmän kanssa, Hatakka pohtii.

Hatakka oli tyytyväinen yhteistyöhön HJS:n kanssa. Kahden seuran yhteisjoukkueessa kentälle pääsi kauden aikana 30 pelaajaa.

– Tavoitteena on viedä yhdessä eteenpäin nuoria pelaajia ja siinä olemme myös onnistuneet. Tärkeää on saada nuorille pelaajille riittävän kovia pelejä, Hatakka painottaa.

Myös Härmän puheenjohtaja Harri Uschanov odottaa paljon yhteistyöltä.

– Ihan kaikkia kuvioitamme emme kuitenkaan vielä paljasta. Esimerkiksi oman seuramme valmentajiin ja muihin taustajoukkoihin palaamme myöhemmin, lupaa Uschanov.

FC Hakan ja HJS:n yhdistelmäjoukkueessa pelasi viime kaudella säännöllisesti kuusi pelaajaa. HJS:n kasvatteja kokoonpanossa oli kymmenkunta.

Seuran toiminnanjohtajan Ville Dahlmanin mukaan alkavalla kaudella HJS:lla ei ole kuitenkaan enää riittävästi SM-tasolle yltäviä A-ikäisiä pelaajia.

– Talvikauden kovat karsintapelit jäävät nyt parhailta junnuiltamme väliin, mutta toivottavasti Kolmoseen valmistautuvassa edustusjoukkueemme riveissä heille tarjoutuisi laadukkaita pelejä. Sen päättää kuitenkin edustuksen päävalmentaja Lauri Hakanen, sanoo Dahlman. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic