Uutiset

FC Hakan ja Härmän A-pojille yhteinen joukkue

Valkeakoskelainen FC Haka juniorit ja Hämeenlinnan Härmä lähtevät tavoittelemaan yhteisellä joukkueella jalkapallon A-poikien SM-sarjapaikkaa. Kahtena aiempana kautena A-poikien SM-sarjassa on pelannut FC Hakan ja Hämeenlinnan Jalkapalloseuran yhteisjoukkue, joka saavutti syksyllä SM-hopeaa.

FC Hakan ja Härmän yhteistyö tuli ajankohtaiseksi, kun molemmat seurat saivat joukkueet tammi-helmikuun vaihteessa alkavaan SM-karsintasarjaan. Härmä selvitti tiensä karsintoihin sijoittumalla A-poikien Ykkösessä omassa lohkossaan toiseksi.

Haka ja Härmä ovat jo aloittaneet kotikentillään harjoittelun tulevaan kauteen. Asko Jussilan valmentama Haka/Härmä aloittaa lähipäivinä myös yhteiset harjoitukset SM-karsintoihin.

FC Haka junioreiden toiminnanjohtaja Mikko Hatakka uskoo seurojen saavan vahvan joukkueen talven sarjapeleihin.

– SM-karsinnoissa seuroilla on mukana kovatasoiset joukkueet, sillä talvikaudella hyviä pelaajia riittää kokoonpanoihin. Myös meillä on tänä vuonna tavoitteena saada laadukas joukkue SM-sarjaan ja uskon, että onnistumme siinä Härmän kanssa, Hatakka pohtii.

Hatakka oli tyytyväinen yhteistyöhön HJS:n kanssa. Kahden seuran yhteisjoukkueessa kentälle pääsi kauden aikana 30 pelaajaa.

– Tavoitteena on viedä yhdessä eteenpäin nuoria pelaajia ja siinä olemme myös onnistuneet. Tärkeää on saada nuorille pelaajille riittävän kovia pelejä, Hatakka painottaa.

Myös Härmän puheenjohtaja Harri Uschanov odottaa paljon yhteistyöltä.

– Ihan kaikkia kuvioitamme emme kuitenkaan vielä paljasta. Esimerkiksi oman seuramme valmentajiin ja muihin taustajoukkoihin palaamme myöhemmin, lupaa Uschanov.

FC Hakan ja HJS:n yhdistelmäjoukkueessa pelasi viime kaudella säännöllisesti kuusi pelaajaa. HJS:n kasvatteja kokoonpanossa oli kymmenkunta.

Seuran toiminnanjohtajan Ville Dahlmanin mukaan alkavalla kaudella HJS:lla ei ole kuitenkaan enää riittävästi SM-tasolle yltäviä A-ikäisiä pelaajia.

– Talvikauden kovat karsintapelit jäävät nyt parhailta junnuiltamme väliin, mutta toivottavasti Kolmoseen valmistautuvassa edustusjoukkueemme riveissä heille tarjoutuisi laadukkaita pelejä. Sen päättää kuitenkin edustuksen päävalmentaja Lauri Hakanen, sanoo Dahlman. HäSa

Asiasanat