Uutiset

FC Hämeenlinna…palasi voittajaksi

Hymy palasi pitkästä aikaa FC Hämeenlinnan huulille keskiviikkona Porissa. Voitto porilaisesta Musan Salamasta jalkapallon Kakkosen läntisen lohkon ottelussa maistui makealta, sillä edellisen kerran joukkue sai täyden pistepotin tasan kuukausi sitten.

FC Hämeenlinna oli nyt kentällä herra ja hidalgo. Se kukisti lohkon jumbojoukkueen selvin numeroin 5–0 (1–0).

Hämeenlinnalaiset hallitsivat peliä selvästi alusta lähtien, mutta tälläkin kertaa maalinteko tuotti tuskaa ensimmäisen puolituntisen aikana.

– Meillä oli viisi tai kuusi tolppaakin ennen ensimmäistä maalia. Sitten tehtiin se ensimmäinen ja ketsuppipullo aukesi. Tosin olisimme voineet helposti tehdä nyt yli kymmenen maalia, selvitti FC Hämeenlinnan valmentaja Tomi Uusitorppa selvästi helpottuneena.

– Välillä on tosi kiva voittaakin. Voimme viettää nyt juhannuksen paremmin mielin, valmentaja jatkoi.

Latvanen avasi

Aleksi Latvanen teki FC Hämeenlinnalle tärkeän ensimmäisen maalin, kun ottelu oli vanhentunut 32 minuuttia. Hän sai maalinsa lahjaksi MuSan maalivahdilta Lauri Koskelalta.

– Vastustajan maalivahti avasi ja suoraan Latvasen jalkoihin. Hän pääsi tekemään maalin tyhjiin, uusitorppa kertoi.

Toisella jaksolla hämeenlinnalaiset tekivät neljä maalia. Toppari Aleksi Topinoja teki 2–0 ja se oli hänen kauden avausosumansa. Vaihdosta peliin tullut Berat Grabovcki junaili kauden viidennellä osumallaan hämeenlinnalaisten 3–0-maalin. Neljännen teki omiin MuSan Toni Kuusela ja Jere Suomalainen sinetöi loppunumerot.

Uusitorppa piti joukkueensa keskiviikkoisesta asenteesta ja puolustuspelistä.

– Pelattiin paremmin joukkueena, eivätkä yksilöt sooloilleet. Joukkueen puolustuspeli oli hyvää, valmentaja tuumi ja nosti esiin oikeana puolustajana pelanneen A-juniorin Omid Musawin.

Musawi pelasi täysipainoisesti ensimmäisen Kakkosen ottelunsa.

Kakkosen läntisen lohkon kärkitaistelu on tasainen. FC Hämeenlinna on sarjassa seitsemäntenä, mutta vain kuuden pisteen – kahden voiton – päässä kärjessä olevasta Närpiön Kraftista.

– Jokainen voitto on tässä sarjassa tärkeä. Tasapeleillä ei pitkälle mennä, Uusitorppa arvioi.

FC Hämeenlinna jatkaa sarjaa maanantaina kotiottelulla TPV:tä vastaan.

– Juhannus vietetään rauhallisesti ja sunnuntaina palataan harjoituksiin. Maanantain pelin jälkeen meillä on viikon tauko ja silloin pidetään vähän vapaatakin, Uusitorppa jutteli. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic