Uutiset

FC Hämeenlinna …isännöi sarjakärkeä

Sarjapaikkansa puolesta taisteleva FC Hämeenlinna hakee lisäpisteitä Kaurialassa kovaa vierasjoukkuetta vastaan.

Lauantaina vierailulle saapuva napapiirin ylpeys RoPS on ollut kuluvan kauden Ykkösessä ylivoimainen. Sen liiganousu on enää sinettiä vaille varma, ero sarjakakkoseen on jo peräti 14 pistettä. Ylivoimasta kertoo sekin, että rovaniemeläisten tappiosarakkeessa komeilee edelleen pyöreä nolla.

Katsojien kannattaa kiinnittää huomiota RoPS:n nigerialaiseen topparipariin, joka on ollut sementtiä kauden mittaan. Etenkin Faith Friday Obilor on hyvän vasemman jalkansa ansiosta merkittävässä roolissa myös joukkueensa pelin avaamisessa.

Keskialueen taitava meksikolainen Jose Manuel Rivera on osunut molemmissa joukkueiden kohtaamisessa. Riveran tarjoilusta nauttii kolmikko Mika Lahtinen, Emenike Mbachu ja tulikuuma Aleksandr Kokko. Kokko on roihunnut jo maalipörssin kärkeen ja kakkosena samassa tilastossa on Lahtinen.

Loukkaantumisestaan toipunut FC Hämeenlinnan puolustaja Tatu Mäkelä tiedostaa vastustajan kovuuden, mutta uskoo omiensa yllätysmahdollisuuksiin.

– RoPS:n puolustus, etenkin topparipari, on kova. Samoin keskikentän keskusta. Yläkerrassa on valtavat määrät yksilötaitoa ja ratkaisuvoimaa. Lisäksi heillä on todella kova rutiinitaso joukkueena, vaikka erot eivät välttämättä muuten ole niin suuria. Alakertamme, johon minä en ole kuulunut, on ollut todella hyvässä tikissä, joten uskon RoPS:n yläkerran sulavan lauantaina. Jokaisen pitää vaan kaivaa sydän esiin, sitä tässä nyt tarvitaan, Mäkelä muistuttaa.

Sarjan ääripäiden kohtaaminen alkaa lauantaina Kaurialassa kello 17. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

26.1.2020