Uutiset

FC Hämeenlinna hakee nopeasti nousua

Hämeenlinnan jalkapalloelämä koki suurimmat pettymyksensä vuonna 1990, kun kaikki jalkapallojoukkueet putosivat sarjaporrasta alemmaksi; HPK toisesta divisioonasta kolmanteen ja Pallo-Kärpät sekä Härmä neljänteen. Tuolloin ryhdyttiin pohtimaan seurojen yhdistämistä. HPK sekä PaKä löivät hynttyyt yhteen ja seuraavan vuonna FC Hämeenlinna aloitti toimintansa. Kaudet 1992 ja 1993 FC Hämeenlinna, joka käytti lyhenteenä K-Team-nimeä, pelasi kolmannessa divisioonassa ennen nousuaan pykälää ylemmäksi.

Sen jälkeen FC on viettänyt useammat vuodet Ykkösessä ja vierähtipä muutama kausi Suomen ylimmällä sarjatasollakin. Nyt tämä kausi päättyy seuran alkulähteiden juurille eli putoaminen Kolmoseen on jo varmistunut kolme kierrosta ennen pelien loppumista.

FC Hämeenlinna ei kuitenkaan ole aikeissa lopettaa toimintaansa, vaan ensi kauden päätteeksi on tarkoitus palata jälleen takaisin.

– Kyllä täällä täytyy olla joukkue ylemmällä sarjatasolla kuin Kolmosessa. Tällä kaudella on virheitä tehty useita eikä ainoastaan yhtä syypäätä ole, sanoo FC Hämeenlinnan puheenjohtaja Tapio Virtanen.

– Seuran hallitus päätti, että paluu takaisin on tavoitteena. Pohditaan uusia kuvioita ja ratkaisuja, jotka mahdollistavat tämän. Pyritään löytämään uusia henkilöitä ja toimintatapoja seuran uusiutumiseen, Virtanen kertoo.

FC Hämeenlinnalla on kaksi kotiottelua jäljellä. Ensi lauantaina kello 16 Kaurialaan saapuu Maskun Palloseura.

– Emme me Vaasassakaan pelanneet sarjan kärkijoukkuetta vastaan huonosti. Nyt kun putoaminen on varmistunut, niin uskoisin peliin löytyvän enemmän rentoutta, sanoo joukkueen päävalmentaja Jussi Pellikka.

Esiotteluna kello 14 pelataan Arto Viljasen 50-vuotisjuhlaottelu, jossa kentällä kirmailee entisiä FC Hämeenlinnan pelaajia. Tuomarin roolissa paluun viheriölle tekee Seppo Salo. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic