Uutiset

FC Hämeenlinna hävisi kotikentällään paremmalleen

Ensimmäisen puoliajan jälkeen kaikki oli vielä mahdollista.

FC Hämeenlinna aloitti Ykkösen ottelun Kotkan FC KooTeePeetä vastaan lupauksia antavasti. Heti ottelun alussa Aapo Lappalainen pääsi maalipaikkaan, mutta tuloksena oli vain kulmapotku kotijoukkueelle.

Toisen kerran Lappalainen pääsi yrittämään maalintekoa ensimmäisen puoliajan loppupuolella. Jussi Heikkinen keskitti laidasta ja Lappalainen syöksyi palloon. Pusku ei kuitenkaan yllättänyt nollapelin kotkalaisten maalissa pelannutta Oskari Forsmania.

-Noista paikoista olisi pitänyt laittaa pallo häkkiin niin peli olisi ollut kaksi muna. Nyt ei mennyt, ensi kerralla sitten, jutteli hämeenlinnalaisten näkyvin pelaaja ottelun tauottua.

Lappalainen näki ottelun ratkaisun tapahtuneen rangaistusalueen herruudesta taistellessa.

-Aika tasainen peli oli. Vastustaja oli terävämpi molemmissa boxeissa.

Shesterkov maalasi

FC KooTeePee jatkoi toisella puoliajalla kotijoukkuetta monipuolisempaa pelinrakenteluaan. Painostus tuotti tulosta 53. minuutilla.

Jukka Santalan keskityksen jälkeen pallo ajautui Ilja Shesterkoville, joka sijoitti pelivälineen kylmän viileästi Ville Kalervon vartioiman maalin vasempaan alanurkkaan. Kohtuullisen ehjän ottelun pelannut Hämeenlinnan puolustus oli tilanteessa auttamattomasti myöhässä.

Maalin jälkeen kotkalaiset dominoivat kenttätapahtumia suvereenisti. Hämeenlinnan ensimmäinen kontrolloitu hyökkäys saatiin nähdä vasta, kun toista puoliaikaa oli pelattu yli puoli tuntia. Mitään konkreettista ei kotijoukkue kuitenkaan saanut lopulta aikaan.

”Maalinteko on murheenkryynimme”

Kotkalaisten päävalmentaja Janne Hyppönen oli tyytyväinen kolmeen sarjapisteeseen, mutta hän löysi joukkueensa esityksestä myös parannettavaa.

-Tämä oli tasapainoinen esitys meiltä varsinkin puolustussuuntaan. 1-0-lukemat mairittelevat Hämeenlinnaa. Me tarvitsemme näköjään 10 paikkaa yhden maalin tekemiseen. Meidän olisi pitänyt mättää lisää maaleja. Maalinteko on murheenkryynimme.

Kotijoukkueen käskijältä Jussi Lempiseltä löytyi selvä syy tappioon.

-Tulos, tapa ja harjoitusviikko eivät tyydytä. Ukkoja oli viikon aikana siellä ja täällä. Oma joukkueeni oli tänään yksinkertaisesti huono.

-Ensimmäisellä puoliajalla sätkimme menemään, mutta toisella ei ollenkaan.

Lempinen yritti herätellä joukkuettaan toisen puoliajan pelaajavaihdoilla. Tulostaululla numerot eivät vaihdoista huolimatta muuttuneet.

-Aleksi Topinoja tuli hyvin peliin mukaan. Häntä ei tunnu huimaavan kentällä ollenkaan.

Lempinen löysi joukkueestaan myös toisen onnistujan.

-Lappalainen on nälkäinen pelaaja. Tänään hän ei saanut muulta joukkueelta taustatukea. (HäSa)

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic