Uutiset

FC Hämeenlinna iski Viikingit erikoistilanteista

FC Hämeenlinna haki maukkaan 2-0 (1-0) -voiton Helsingin Vuosaaresta paikallisen FC Viikingin vieraana Ykkösen lauantaisessa ottelussa. Erityisen tehokas vierasjoukkue oli erikoistilanteissa, sillä molemmat maalit syntyivät kulmapotkun jälkeisistä tilanteista.

Itse pelissä isännät olivat hallitsevampia, mutta vieraiden tehokkuus oli huikaiseva. Kulmapotkuja oli Viikingeillä huomattavasti enemmän, mutta tehoja ei löytynyt.

Kalervo avasi

Niitä löytyi FC Hämeenlinnalta. Jo seitsemän minuutin pelin jälkeen vieraat saivat ensimmäisen kulmapotkun. Jukka Vannisen antaman kulman jälkeen pallo ajautui Mikko Kalervolle, joka laukoi valkopaidat johtoon.

-Viikingeiltä huono purku ja pääsin pikku pompun jälkeen laukomaan pallon hallitusti maaliin, sanoi toisen maalinsa tällä kaudella tehnyt Kalervo.

-Kyllä täältä pisteet maistuvat, jääpussia polvessaan pidellyt iloinen Kalervo jatkoi.

Myös toisen maalinsa FC Hämeenlinna teki kulmapotkun jälkeen. Pelin viimeisellä minuutilla Jukka Vannisen kulmapotku tavoitti ylös nousseen toppari Tatu Mäkelän, jonka voimakas pusku siirsi pallon vastustamattomasti maalin perukoille ohi maalivahti Heikki Kärkkäisen.

”Mahtavaa taistelua”

Vatsatautista päävalmentaja Jussi Lempistä tuurannut Janne Hyökyvaara oli voittoon tyytyväinen.

-Ihan kivaltahan tämä voitto tuntuu. Mahtavaa taistelua ja yritystä pojilta. Kovasti olemme töitä tehneet ja uskomme hommaan. Pari läheltä piti -tilannetta Viikkareilla oli. Tänäänkin pelaajiemme tekemä työmäärä oli valtava. Hienona esimerkkinä Daut Kuqin mainio esitys, kehui Hyökyvaara.

FC Hämeenlinnan maalissa pelannut Ville Kalervo joutui muutaman kerran tosissaan töihin ja sai näin maalinsa pidettyä koskemattomana.

Tampere Unitedin kuolinpesästä valkopaitoihin tullut 21-vuotias Aapo Lappalainen pelasi myös hyvin, eikä epäonnistujia vieraista Heteniityn kentällä löytynyt.

Viikingit on hävinnyt nyt kaksi peliä ja se voitti tiistaina Kotkan. Joukkueen päävalmentaja Ilkka Jäntti ei ollut tyytyväinen.

-Hallitsimme peliä ja FC Hämeenlinna teki maalit. Kotkan voitto tuli rouhimalla, eikä peli ollut kaunista. Nyt pelasimme paremmin, mutta ei tullut pisteitä, harmitteli myös FC Hämeenlinnassa pelannut Jäntti. (HäSa)

Päivän lehti

27.1.2020