fbpx
Uutiset

FC Hämeenlinna jäi tasapeliin

FC Hämeenlinna aloitti jalkapallon kakkosen ottelunsa Sportingia vastaan vahvasti sunnuntaina Kristiinankaupungissa. Loppu oli kuitenkin kotijoukkueen heiniä ja ottelu päättyi tasalukemiin 1–1 (0–1).

– Ensimmäisen 20 minuutin aikana meillä oli paikat ratkaista ottelu. Saimme kuitenkin tehtyä hyvistä paikoista vain yhden maalin. Sen jälkeen Sporting pääsi peliin mukaan ja toisella jaksolla olimme huonompia. Emme ansainneet ottelusta pistettä enempää, arvioi FC Hämeenlinnan valmentaja Tomi Uusitorppa.

Mika Matinaro vei hämeenlinnalaiset johtoon, kun ottelua oli pelattu 23 minuuttia. Hän pääsi läpiajoon Lauri Hakasen katkon ja vapauttavan syötön jälkeen ja viimeisteli hallitusti.

Adis Stambolija toi Sportingin tasoihin 79. minuutilla. Sen jälkeen FC Hämeenlinnan Juho Saarinen otti kaksi varoitusta kahden minuutin välein ja vieraat joutuivat pelaamaan alivoimalla viime minuutit. Ne FC Hämeenlinna kuitenkin kesti.

Sporting on Kakkosen läntisessä lohkossa kolmanneksi viimeisenä, mutta sen on pystynyt tekemään jo selvän hajueron putoajan paikalla oleviin Härmään ja MuSan Salamaan.

– Meillä oli alla muutama hyvä voittopeli. Tiesimme, että edessä on vaikea peli ja hyvin kotona pelannut vastustaja. Kompastuimme kuitenkin ansaan. Pelasimme kehnosti, etenkin syöttöpelimme tarkkuus oli huono, Uusitorppa mietti.

Hän nosti joukkueestaan esiin kokeneen Esa Mattilan. Mattila, 37, pelasi mainion ottelun oikeana laitapuolustajana.

– Mattilan pelaamista ei voi kuin ihailla. Hän ei aina pääse harjoituksiimme, mutta antaa otteluissa aina kaikkensa. Monen nuoren pelaajan kannattaa ottaa Esasta mallia – siitäkin, kuinka hän valmistautuu peleihin, Uustitorppa kehui.

FC Hämeenlinnan kausin jatkuu perjantaina kotiottelulla lohkoa johtavaa Porin FC Jazzia vastaan.

– Se peli ratkaisee pitkälti loppukauden tilanteemme. Vain voitolla olemme yhä kärjen tuntumassa. Tärkeä peli on edessä, Uusitorppa jutteli. (HäSa)

Asiasanat

Menot

Uusimmat