Uutiset

FC Hämeenlinna jäi tasapeliin

FC Hämeenlinna ei pystynyt ottamaan kolmatta peräkkäistä kotivoittoa jalkapallon Kakkosessa. Kaurialassa vieraillut sarjanelonen Masku sai nipistettyä mukaansa yhden pisteen 1–1 (0–0) -tasapelillä.

Pisteen FC Hämeenlinnalle pelasti Xhevdet Zeqiri, joka pääsi puskemaan pallon takatolpalta maaliin 59 minuutin pelin jälkeen. Mikko Kalervo heitti pitkän sivurajaheiton, jonka Aleksi Topinoja mallikkaasti jatkoi Zeqirille, eikä hänellä ollut hankaluuksia saada palloa Ville Seppäsen maaliin. Maalia rajaheitollaan alustanut Kalervo ei ollut tyytyväinen hämeenlinnalaisten esitykseen.

– Olimme vaisuja ja peli oli meiltä nihkeää. En tiedä, mikä oli syynä, mutta menimme Maskun kävelyyn mukaan. Emme pitäneet pallossa tempoa kuin ajoittain ja silloin hallitsimme peliä ihan hyvin. Maalipaikoille emme kuitenkaan tällä kertaa päässeet, vaikka palloa pidimmekin. Emme olleet nälkäisiä tällä kertaa, Kalervo harmitteli.

Heitoista muitakin paikkoja

Masku siirtyi ottelussa 1–0-johtoon kuusi minuuttia ennen Hämeenlinnan maalia, kun Toni Kuisma sai pallon FC Hämeenlinnan maalissa pelanneen Joonas Immosen ohi. Voittomaalia oli lähempänä kotijoukkue. Niilo Mäenpää pääsi reilu kymmenen minuuttia ennen loppua yksin läpi, mutta ei onnistunut laukomaan palloa Seppäsen ohi. Mäenpään paikan lisäksi FC Hämeenlinnan parhaat paikat tulivat Kalervon pitkistä rajaheitoista.

– Meillä on voimaa maalin edessä ja paikoista olisi tänäänkin pitänyt tehdä kaksi tai kolme maalia. Teimme vain yhden, mutta emme voi olla pelkästään niiden varassa. Meidän pitää päästä maalille myös pelaamalla, kotijoukkueen kapteeni muistutti.

Vierasjoukkue ei päässyt hämeenlinnalaisia yllättämään.

– Masku oli aika odotetunlainen, tuollainen dieseljoukkue, Kalervo sanoi.

Maali herätti isännät

FC Hämeenlinnan päävalmentaja Jussi Pellikka harmitteli kotijoukkueen esitystä ensimmäisellä puoliajalla. Avauspuolikas ei tosiaankaan tarjonnut noin 250 katsojalle jalkapallon hienouksia. Paras paikka tuli Maskun Joonas Manzolle, mutta etunimikaima Immonen torjui komeasti.

– Ensimmäinen jakso oli pelailua. Olimme pallossa, mutta ei meillä ollut konkreettisia maalipaikkoja. Kaveri tarvitsi yhden maalin, jonka jälkeen aloimme pelata. Aika loppui sitten vähän kesken. Niilolla oli lopussa paikka ratkaista. Noista pitäisi maali tehdä, mutta ehkä tilanne turhan äkkiä. Jospa se seuraavan kerran sitten menee sisään, Pellikka mietti.

Hämeenlinna pääsi pelaamaan viimeisen vartin kymmentä pelaajaa vastaan, kun Manzo sai sukeltamisesta toisen keltaisen kortin ja joutui ennenaikaisesti suihkun puolelle. Kotjoukkue hakikin himokkaammin voittomaalia kuin Masku, jolle piste maistui isäntiä paremmin.

– Vastustajalta lensi yksi pelaaja ulos, mutta pojat alkoivat heittää pitkää palloa vähän liian hätäisesti. Meidän olisi pitänyt pelata enemmän maata pitkin. Onneksi emme hävinneet. Se on tärkeää, mutta silti näitä pelejä pitäisi kotona voittaa, Pellikka sanoi. (HäSa)

Asiasanat