Uutiset

FC Hämeenlinna jatkaa Kakkosen läntisessä lohkossa

FC Hämeenlinna pelaa kaudella 2014 päättyneen kauden tapaan Kakkosen Läntisessä lohkossa.

Asiantuntijapiirien ennakkospekulaatioissa hämeenlinnalaisjoukkuetta povailtiin ensi kaudeksi Eteläiseen lohkoon, mutta perjantaina kokoontunut Palloliiton liittohallitus päätti toisin. Liittohallitus päätti myös kauden 2014 sarjajärjestelmästä, johon ei tällä kertaa tullut muutoksia. Kakkonen pelataan siis 10 joukkueen kolminkertaisena sarjana. Otteluita tulee joka joukkueelle 27. Viime kaudella lohkossaan neljänneksi sijoittunut FC Hämeenlinna saa sijoituksensa perusteella 14 kotiottelua.

Viime kaudensarjaporrasta alemmas Kolmoseen matkasivat lohkosta porilainen MuSa sekä Hämeenlinnan Härmä ja FC Jazz puolestaan nousi Ykköseen.

Vaihtuvuutta lohkoon tulee siis aika lailla. Uusina joukkueina FC Hämeenlinnaa asettuvat haastamaan sarjanousija Tampereen Ilves-Kissat ja Pohjoisesta lohkosta siirtyvät VIFK Vaasasta ja Veikkausliigaan nousseen SJK:n reservijoukkue Kerho 07 Seinäjoelta. VIFK oli viime kaudella lohkossaan kolmas ja Kerho 07 seitsemäs. Muut joukkueet Läntisessä lohkossa ovat TPV, Pallo-Iirot, Sporting Kristina, Masku, ÅIFK sekä Närpiön Kraft.

– Etelälohkoa tarjottiin huhuissa ja se olisi ollut kiistatta mielenkiintoinen vaihtoehto. Paperilla Eteläinen lohko on urheilullisesti kenties haastavin. Nyt mennään kuitenkin tutuilla kuvioilla ja suurimmaksi osaksi tutuilla vastustajilla. Viime kausi tuo joihinkin kohtaamisiin mukavasti lisää kipinää, esimerkiksi TPV-matsit tuskin jättävät taaskaan ketään kylmäksi. Päävalmentajamme odottanee lisäksi vesi kielellä revanssia Rauman-reissulta ja tuohan Hannu Tourun mukaantulo muutenkin mielenkiintoa Iirojen tekemiseen. Lisäksi ainakin Kraft ja VIFK tappelevat varmasti tosissaan kärkisijoista, uumoilee FC Hämeenlinnan joukkueenjohtaja Perttu Urponen. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic