Uutiset

FC Hämeenlinna käänsi kurssinsa

Harva uskalsi lyödä vetoa FC Hämeenlinnan puolesta keskiviikkona, kun joukkue pelasi Tampereen Palloveikkojen kotikentällä Tammelan legendaarisella stadionilla.

Onhan TPV mukana jalkapallon Kakkosen lohkon voittotaistelussa, kun taas Hämeenlinnalla oli alla onneton kotitappio pahnan pohjimmaiselle eli Sportingille.

FC Hämeenlinna käänsi kuitenkin täysin kurssinsa. Se venyi makeaan 4–1 (1–0) -vierasvoittoon. Hämeenlinnalaiset taistelivat joka solullaan ja viimeistelivät tällä kertaa tehokkaasti. Joukkueen peli oli täysin toisenlaista kuin sunnuntaina. Nyt otteissa oli sellaista ytyä, jota voittaminen edellyttää.

– Hämeenlinna oli nyt sitä, mitä sen pitää olla. Back in business, huokasi FC Hämeenlinnan huojentunut päävalmentaja Jussi Pellikka.

Pellikan mukaan FC Hämeenlinnan maanantain treeneissä oli melkoinen pöhinä.

– Purettiin ja nollattiin tilanne. Nyt on taas toivoa. Pitkä matka meillä yhä on. Tämä sarjahan on hyvin mielenkiintoinen. Pelien tulokset voivat olla minkälaisia vaan.

Lepmets vakuutti

FC Hämeenlinnalla oli keskiviikkona mukana yksi uusi pelaaja. Virolainen maalivahti Sergei Lepmets oli erinomainen Hämeenlinna-debyytissään. Samalla kookas Lepmets rauhoitti koko puolustuspelaamista.

Hyökkäävä keskikenttäpelaaja Chijioke Ibekiwe ei saanut pelilupaa keskiviikoksi ja se hämmästytti Pellikkaa. Onhan pelilupa ollut haussa jo viikon ajan.

– Mystinen juttu. Näissä siirroissa on mukana liian monta välikättä. Kärsijänä ovat sitten pelaajat, valmentaja tuumi.

Suomalainen avasi

FC Hämeenlinna sai mainion alun Tammelassa. Se meni johtoon Jere Suomalaisen nätillä maalilla. Suomalainen ja Xhevdet Zegiri pelasivat tilanteessa nätisti yhteen ja siellä oli.

Suomalainen pelasi mainiosti ensimmäisen jakson, mutta ei tullut enää toiselle jaksolle. Hän satutti nivusensa, eikä juoksemisesta tahtonut tulla mitään.

Latvanen iski vaparista

Hämeenlinna tuli kuitenkin toiselle jaksolle terävästi. Tahtipuikkoa heilutti etenkin kokenut Aleksi Latvanen. Hän teki joukkueensa toisen maalin vaparista. 3–0-osuman Latvanen alusti Mikko Kalervon kanssa. Zegiri sai nauttia ”Allun” tarjoiluista. Loppunumerot viimeisteli keskikentällä hirveän työmäärän tehnyt Omid Musawi. Musawin ja Lauri Hakasen uurastus oli esimerkillistä.

– Kai pikkuhiljaa me kaikki tajuamme, että joka peliin on laitettava itseltä 110 prosenttia. Tässä joukkueessa on kyllä potentiaalia, mikä nähtiin jo talven cupin peleissä. Kun saadaan potentiaali ulos, voimme voittaa kenet tahansa, selvitti Latvanen, todellinen taistelun ruumiillistuma.

Latvanen satutti ja häntä sattui. Mies oli monessa mukana.

FC Hämeenlinna tilanne on sellainen, että voittaminen todella maistuu.

– Helvetin iso merkitys tällä voitolla on. Nyt otimme uuden lähdön. Kymmenen peliä jäljellä ja 1/10 on hoidettu. Tavoitteena on nyt voittaa joka ottelu, Latvanen jutteli.

Lepmetsin nolla murtui loppuhetkillä, kun Mohamed Koroma pääsi kuin varkain maalintekoon. Hänelle avautui tekopaikka, kun Miro Puroston palautuspusku molarille jäi lyhyeksi.

Muuten Purosto pelasi hyvän ottelun niin kuin koko puolustuslinja (Juho Saarinen, Juho Pirttioja, Toni Kuusela).

FC Hämeenlinna jatkaa Kakkosta jo sunnuntaina Kaurialassa. Vastaan tulee Rauman Pallo-Iirot. (HäSa)

Asiasanat

Menot