Uutiset

FC Hämeenlinna on nousutaiston jokerikortti

Miesten Ykkösen valmentajat ovat tänä kesänä saaneet kehua kilpaa sarjan jännittävyyttä ja tasaisuutta.

FC Hämeenlinna on tyynessä ja turvallisessa raossa, mutta viidenneltä sijalta on mahdollisuus nousta kiusantekijäksi jopa nousutaistoon.

-Meillä on kolme seuraavaa peliä peräkkäin nousutaiston seuroja vastaan. Ne ottelut määrittävät suunnan, päävalmentaja Jussi Lempinen sanoo.

Valkopaitojen virallinen tavoite on ollut pääsy seitsemän joukkoon, nyt joukkue on viidentenä.

-Peli kerrallaan mennään, mutta me lähdemme voittamaan jokaista peliä, Lempinen vakuuttaa.


Liian rohkea liigatavoite?

Ykkösen nousutaistossa piisaa jännitteitä. Lähivuosina FC Hämeenlinnan pitäisi olla vakavissaan mukana samoissa kinkereissä.

Heinäkuussa seuran hallitus linjasi määrätietoiseksi tavoitteeksi nousun Veikkausliigaan vuoteen 2015 mennessä. Lempinen pitää strategiaa hyvänä.

-Olen ollut jo jonkin aikaa mukana, ja muutama vuosi mentiin kausi kerrallaan ilman pitkäjänteisiä tavoitteita. Kilpaurheilussa pitää olla aina jokin määränpää.

-Nyt asetettu tavoite on ehkä hieman realismin yläpuolella, mutta ei liikaa. Rima pitää asettaa sopivan korkealle, Lempinen sanoo.

Ykkösen taistot kovenevat jatkossa, kun sarja kutistuu kymmenen joukkueen kokoiseksi. Se on Lempisen mielestä hyvä asia.

Jo tällä kaudella on jännitteitä ja yleisön mielenkiintoa riittänyt.

-Lahdessa ja Oulussa on ollut yleisömääriä, jotka pesevät jotkut liigakaupungit mennen tullen, Lempinen huomauttaa.


Painikin tullut tutuksi

Toistaiseksi FC Hämeenlinna pusertaa puoliammattimaisuudella kaiken mahdollisen irti. Edes Lempinen ei ole täysipäiväinen päävalmentaja.

-Ruununmyllyn koulussa yritän painia kuudesluokkalaisten kanssa. No, en sentään kirjaimellisesti. Vaikka joutui sitäkin tekemään silloin, kun tein erityisopettajan hommia.

-Ihan täysillä teen kahta työtä. Kyllä tulee niitä päiviä, kun pohtii homman järkevyyttä ja omien voimavarojen riittävyyttä. On kuitenkin riittävästi intohimoa ja paloa tähän, niin sitä tulee tehtyä.

Lempinen olisi valmis myös täysipäiväiseen jalkapallovalmentajuuteen. Silloin opettajantyöt saisivat jäädä, ainakin toviksi.

-Sitä pitää puntaroida, jos mahdollisuus osuu kohdalle. Voin suoraan sanoa, että mulla on ambitiota on tehdä tätä työtä ammatikseen. (HäSa)

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic