Uutiset

FC Hämeenlinna on valmis Ykkösen kivikovaan kauteen

FC Hämeenlinnan päävalmentaja Jussi Lempinen on tyytyväinen joukkueeseensa noin kuukausi ennen tämän vuoden Ykkösen sarja-avausta. Seura sai joukkueensa kasaan hyvissä ajoin ja pääsee valmistautumaan täydessä iskussa alkavaan kauteen. Ykkösen kausi on tällä kertaa haastava, sillä peräti viisi heikointa putoaa kauden päätteeksi sarjaporrasta alemmaksi.

-Joukkue on ollut jo muutaman viikon valmis ja viimeisimmät sopimuspelaajat ovat olleet joukkueen mukana jo pidempään. Ulkopuolelta ei ole tullut enää kuin Ozeias Graciano. Meillä on mielestäni iskukykyinen ja kilpailukykyinen ryhmä ja rakenteeltaan sellainen, ettei kompromisseja tarvitse tehdä. Se pitää muistaa, että vasta nyt olemme päässeet lähtöviivalle muiden joukkueiden kanssa. Joukkueessa kuin joukkueessa on erittäin kovia pelimiehiä vastassa, Lempinen sanoo.

Lempinen rakensi joukkuetta yhdessä toiminnanjohtaja Jukka Nirkon kanssa.

-Viime vuoden loppu meni suunnitelmien mukaan. Saimme paikalliset tähdet jäämään ryhmään, mikä oli tarkoituskin. Saimme lisäksi heti kärkeen Vannisen Jukan joukkueeseen ja sen jälkeen Jarno Eräsen. He ovat molemmat isossa roolissa ja olivat kulmakivet joukkueen rakentamisessa.

-Lisäksi haimme koko ajan isokokoista ja tasonsa osoittanutta topparia. Mielestäni saimme sellaisen Ossin (Graciano) kohdalla. Häntä olen vierasjoukkueen penkiltä kolme vuotta seurannut ja aina hän on meitä pelottanut. Nyt hän on omassa leirissä, päävalmentaja kehuu.

Hämeenlinnalaisten terveystilanne on hyvä. Ainoa harjoituksista pois oleva pelaaja on jalkapöytävaivaa poteva Eränen, mutta hänenkin kohdallaan sairausloman pituudessa on kyseessä viikoista eikä kuukausista.

-Tilanne on erittäin hyvä. Joukkueessa oli viime kauden polvivaivaisia (maalivahti Antti Ekholm, puolustaja Jussi Heikkinen ja hyökkäjä Aleksi Latvanen), mutta nyt kaikki ovat täydessä harjoittelu- ja pelikunnossa.

Ohjelma viivästyi

Ykkösen otteluohjelman tuorein painos ilmestyi vasta keskiviikkona. Lempinen myöntää, ettei epätietoisuudessa valmistautuminen ole ollut helppoa.

-Eniten se on vaikuttanut itseeni. On ihan selvä, että asia on ollut viime viikkoina kova rasite ja se on syönyt energiaa itse pääasiasta. Olen hirveän huojentunut, että ohjelma on nyt tässä. Toivon vain, ettei siihen tulee enää muutoksia, Lempinen kertoo.

Otteluohjelmaa on viivästyttänyt AC Oulun tilanne. Seura ei saanut liigalisenssiä, ja haki lopulta paikkaa Ykkösestä. Vieläkin Oulu kuitenkin taistelee liigapaikkansa puolesta. Uuden ohjelman mukaan FC Hämeenlinna aloittaa kauden tiistaina 3. toukokuuta kotiottelulla joensuulaista Jippoa vastaan, mikäli Kaurialan nurmi sallii pelaamiseen.

Liigassa vuonna 2015

Hämeenlinnalaisilla on kovat tavoitteet seuraaville vuosille. Seura on ottanut pitkän ajanjakson tavoitteekseen palata jalkapalloliigaan viimeistään kaudeksi 2015. Tavoite tukee seuran keskeistä toiminta-ajatusta, joka on kansallisen huipputason urheilullisten esikuvien tuominen yli tuhannelle juniorille.

Tämän kauden ykköseen tarvittavan lisenssin seura sai tälle kaudelle mutinoitta.

-Varsinkin taloudelliset kriteerit tiukkenevat kuitenkin koko ajan. Vuosi vuodelta on kovemmat vaatimukset, että talouden pitää olla tasapainossa, kertoo FC Hämeenlinnan puheenjohtaja Arto Viljanen.

Jos FC Hämeenlinna onnistuu liigaan nousemaan, pitää Kaurialan kentälle saada parannuksia. Valot

-Kauriala ei täytä liigalisenssin vaatimuksia, joten kentän kehittämissuunnitelma pitää palauttaa henkiin, Viljanen lähettää viestiä Hämeenlinnan kaupungille. (HäSa)

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic