Uutiset

FC Hämeenlinna otti pisteet kahdeksan maalin ilottelussa

Hyvä päätös härkäviikolle.

FC Hämeenlinnalla riitti virtaa vielä kolmanteen viikon sisään pelattuun otteluun. Joukkue otti täydet sarjapisteet Kakkosen läntisen lohkon jumbojoukkueen MuSan kustannuksella. Kotijoukkueen voittonumerot olivat kahdeksan maalin karkeloissa lopulta 5–3 (3–1).

Kotijoukkue oli ottelussa selvästi parempi joukkue. Varsinkin ensimmäiset 35 minuuttia se pelasi erinomaisesti ja olisi voinut iskeä taululle enemmänkin kuin kolme maalia. Toisella jaksolla FC Hämeenlinna karkasi parhaimmillaan 5–1-johtoon, ennen kuin MuSa kaunisteli viimeisen kymmenen minuutin aikana loppunumeroita kahdella osumalla.

FC Hämeenlinnan päävalmentaja Tomi Uusitorppa oli tyytyväinen rankan peliviikon päätökseen.

– Kolme pistettä tuli hyvään paikkaan. Pelasimme kolmannen ottelun kuuteen päivään. Tällä pelaajamateriaalilla kolme pistettä on silloin hyvä suoritus. Olimme selvästi parempia kuin vastustaja kaikilla osa-alueilla. Kolme päästettyä maalia harmittaa, mutta seuraavana päivänä niitä ei enää muista kukaan, Uusitorppa muistutti.

Nuoria esiin

MuSan kaksi ensimmäistä maalia syntyivät melkoisen maalinedushässäkän jälkeen. Kosmeettisen kolmannen osuman puski Sami Rantala vain muutama sekunti ennen kuin Toni Patrikainen vihelsi pelin päättyneeksi.

Valmentaja oli mielissään, että FC Hämeenlinna sai annettua peliminuutteja myös nuorille Sakari Suloselle ja Eetu Tapanaiselle.

– Saimme muutaman nuoren kaverin kentälle. Nuorten pelaajien sisään ajaminen on loppukauden selvä pääpaino. Toinen käyttää aina tilaisuuden paremmin ja toinen huonommin, Uusitorppa sanoi.

Ojala ja Grabovci

FC Hämeenlinnan tehomiehiä olivat Jussi Ojala ja Berat Grabovci. Ojala teki itse kaksi maalia ja järjesteli kaksi muuta. Grabovci puolestaan laukoi hämeenlinnalaisten avaus- ja neljännen maalin. Miehellä oli mahdollisuus hattutemppuunkin, mutta hän epäonnistui ottelun alkupuolella rangaistuspotkussa. Maalinteossa FC Hämeenlinnasta onnistui myös Miro Purosto.

– Jussi oli todella pirteä. Hän teki kymppipaikalta loistavia taustanousuja, ja muutenkin hänen pallollinen pelaaminen oli hyvää. Tuolla asenteella ja tehoilla minuutteja tulee jatkossa varmasti paljon, valmentaja lupasi.

Ojala oli itsekin tyytyväinen lauantain peliin.

– Sain kerrankin luottoa sille paikalle, missä itse mieluiten pelaan. Piti käyttää tilaisuus hyväksi. Onnistuin itse, ja kaverit tarjoilivat myös hyviä passeja, Ojala kertasi.

Tehomiehen mielestä FC Hämeenlinna näytti pelissä kahdet kasvonsa.

– Peli oli aika kaksipiippuinen. Syöttely onnistui välillä melko hyvin, mutta välillä kavereilla eivät osuneet kemiat yhteen. Pääsimme aika helposti iskemään vastahyökkäyksistä, mutta omiin menneet maalit olivat turhia, Ojala arvioi.

FC Hämeenlinna jatkaa pelejään ensi sunnuntaina Tampereella TPV:tä vastaan. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

4.6.2020