Uutiset

FC Hämeenlinna paketoi kauden reilulla voitolla

FC Hämeenlinna ylsi tavoitteeseensa tällä kaudella jalkapallon Ykkösessä. Seitsemäs sija kolmentoista joukkueen sarjassa varmistui kauden viimeisessä ottelussa lauantaina Kaurialan kentällä. Joukkue nappasi kauden kolmannen kotivoittonsa kukistamalla Kokkolan Pallo-Veikot reiluin numeroin 5-2 (2-1).

KPV:lle ottelulla ei ollut enää merkitystä, sillä joukkueen putoaminen Kakkoseen oli sinetöity jo aiemmin. Se ei kuitenkaan himmennä FC Hämeenlinnan esitystä – maaleja kotijoukkueen kannattajat ainakin näkivät kauden päätöspelissä.

FC Hämeenlinnan päävalmentaja Jussi Lempinen arvioi ottelun sujuneen juuri niin kuin hän oli etukäteen arvellut.

-Ottelu oli kahden väsyneen joukkueen kamppailua. Kokkola oli väsynyt henkisesti ja me fyysisesti. Teimme kuitenkin viisi pussia ja seurajohdon asettama kauden tavoitekin täyttyi, Lempinen jutteli.

Lempinen oli tyytyväinen joukkueensa sarjasijoitukseen. Paljon parannettavaakin kuitenkin jäi ensi kaudelle.

-Lopputulokseen olen tyytyväinen, mutta kausi oli pelillisesti aikamoista vuoristorataa. Jopa yhden ottelun sisällä pelimme aaltoili ihan liikaa.

-Meidän pitää jatkossa pystyä tasaisempaan esitykseen, ja etenkin syöttöpelimme kaipaa parannusta. Myös kotivoittoja pitää kerätä enemmän, Lempinen muistuttaa.

Lempinen oli ylpeä tämänvuotisesta miehistöstään ja toivoo, että mahdollisimman moni pelaaja nähdään FC:n paidassa myös ensi kaudella.

-Pelaajathan sen varsinaisen työn kentällä tekivät. Toivottavasti porukkamme ydinryhmä jatkaa ensi kaudellakin, sillä joka vuosi olemme saaneet lähteä rakentamaan joukkuetta lähes alusta. Silläkin tavalla on saatu kasaan aina hyvä joukkue, vaikka se raskasta on ollutkin, Lempinen sanoi.

Hienoja maaleja ja avointa peliä

FC Hämeenlinna ja KPV eivät jarrutelleet lauantain ottelussa. Hämeenlinnalaisten maalinteon aloitti 12. minuutilla Jukka-Pekka Tuomenoja. Hyvän läpisyötön miehelle tarjoili Jarno Eränen.

Toisen kerran FC Hämeenlinnan kannattajat saivat riemuita, kun Ozeias Graziano puski tilanteeksi 2-1. ”Ossi” osui KPV:n maaliin avausjakson lisäajalla.

Graziano kiitti maalillaan FC Hämeenlinnan Pioneeriryhmää, joka valitsi ennen ottelua topparin kauden suosikkipelaajakseen.

3-2-maalista vastasi puolestaan Daut Kuqi, jonka komea vapari viuhui KPV:n maalin yläkulmaan.

FC Hämeenlinna jaksoi painaa täysillä ottelun loppuun saakka. Aaro Forss ja Eetu Kokkinen onnistuivat maalinteossa vielä ottelun loppuhetkillä.

KPV:n molemmat maalit teki Tom Melarti.

KPV:n päävalmentaja Henri Myntti ei selitellyt joukkueensa tappiota. KPV:n raskas syksy päättyi putoamiseen. Kokkolalaisten lisäksi Kakkoseen valahtivat PS Kemi, FC PoPa ja FC Espoo.

-Kyllä tämä oli meille erittäin rankka syksy. Kausi ei päättynyt yhtään liian aikaisin, Myntti huokaili.

Ensi kaudella Ykkönen pelataan kymmenen joukkueen sarjana. Liigasta sarjaporrasta alemmaksi putosi RoPS. Ykköseen nousee voittaja Kakkosen nousukarsintafinaalista SJK-BK-46. (HäSa)