Uutiset

FC Hämeenlinna pilasi Henri Myntin paluun

FC Hämeenlinna haki Kokkolasta kolme sarjapistettä helposti. Kaoottisessa tilassa oleva KPV taipui kotiyleisönsä edessä peräti 0-3 (0-1)-lukemin.

Kokkolassa odotettiin sunnuntain kamppailua suurella mielenkiinnolla. Ammattilaiskentiltä kotikaupunkiinsa palannut hämeenlinnalaisillekin tuttu Henri Myntti esiintyi ensimmäistä kertaa KPV:n valmentajana Kokkolassa; joukkueeseen oli liittynyt naapuriseura Jarosta kolme liigatason vahvistusta; ja kaiken lisäksi kannattajaryhmä Green Family houkutteli ihmisiä katsomoon Vihreä sydän-kampanjalla.

FC Hämeenlinna aiheutti kuitenkin vihreille sydänkohtauksen, sen verran aseeton kovaan putoamisuhan alla oleva KPV oli niin sanotussa kuuden pisteen ottelussa. Vierasjoukkue otti heti komennon, ja olisi voinut karata parin maalin karkumatkalle jo viiden minuutin sisällä, mutta maalivahti Aki Lyyski esti kaksi kertaa Jere Suomalaisen aikeet.

-Tiedettiin, että KPV:ssa oltiin tehty muutoksia ja edessä oli ensimmäinen kotiottelu uudessa komennossa. Koko viikko korostettiin harjoituksessa, että ollaan vaikeaan paikkaan menossa. Silloin pitää olla kylmä ja kärsivällinen ja uskoa omaan juttuun, tuumi FC Hämeenlinnan valmentaja Jussi Lempinen.


Opit perille sataprosenttisesti

Lempisen opit olivat menneet perille sataprosenttisesti. Hämeenlinna puolusti hyvin, ja häiritsi kotijoukkueen pelinrakentelua onnistuneella prässillä, jossa tilaa eikä aikaa ei annettu ykköstoppari Niko Kalliokoskelle eikä keskikentän moottori Ville Luokkalalle.

Hyökkäyssuuntaan nopea Antto Hilska aiheutti valtavia vaikeuksia KPV:n hitaalle toppariparille, ja oli suorastaan ihme, että Hämeenlinnan johtomaalia saatiin odottaa 35 minuuttia. Kymppipaikalla pelannut Jukka-Pekka Tuomenoja karkasi puolesta kentästä läpi ja sijoitti pitkän kuljetuksensa päätteeksi pallon kylmästi alakulmaan, 0-1.

Juuri ennen taukoa Hilskalla oli mainio paikka tuplata vierasjoukkueen johto, mutta laukaus suuntautui ohi Lyyskin maalin. Ansaittu 0-2-maali nähtiin kuitenkin heti toisen jakson alussa kun kentän kuningas, keskuspuolustaja Ozeias Graciano, voitti lyhyen Lyyskin ilmataistelussa ja puski pelin käytännössä ratkaisseen toisen maalin Jukka Vannisen kulmapotkusta.


KPV:n takaa-ajo vaisu

KPV:n taka-ajo jäi luvattoman vaisuksi. Jaro-lainat Giorgi Khidasheli ja Timo Tahvanainen ovat toki selkeitä vahvistuksia, mutta toisen suuntaan lähtenyt viime kauden maalikuningas Irakli Sirbiladze on kuitenkin mahdotonta korvata. KPV:n hyökkäyspelin vaisuudesta ja FC Hämeenlinnan hyvästä puolustuspelistä kertoo kaikista karuimmin se tosiasia, ettei vierasjoukkueen maalivahti Ville Kalervo joutunut ottelussa kertaakaan torjuntatöihin.

-Valitettavaa mutta totta. Ei saatu hyökkäyspeliä rullaamaan niin kuin oli tarkoitus. Hämeenlinnan toinen maali katkaisi selkärankaamme, alakuloinen Henri Myntti myönsi.

-Meillä oli jo ensimmäisellä jaksolla monta paikkaa. Täytyy olla tyytyväinen tähän esitykseen. Pojat pelasivat täysin pelisuunnitelman mukaisesti, myhäili puolestaan kollega Jussi Lempinen, joka sai lisäajan kolmannella minuutilla tuulettaa kolmannen kerran, kun vaihtomies Daut Kuqi niittasi viimeisin naulan KPV:n arkkuun täräyttämällä pelivälineen maalin kattoon vastahyökkäyksen päätteeksi.

FC Hämeenlinna (4-2-3-1): V.Kalervo; Heikkinen, Vanninen, Graciano, Verno (46. Ruuth); M.Kalervo, Mäkelä; Lappalainen, Tuomenoja (64. Eränen), Suomalainen (83. Kuqi); Hilska. (HäSa)