Uutiset

FC Hämeenlinna ryösti pisteen Oulusta

AC Oulu-FC Hämeenlinna 0-0
FC Hämeenlinna taipuu, muttei murru.

– Kumma kyllä, että monissa peleissä olemme olleet jopa enemmän helisemässä kuin täällä, mutta olemme silti pystyneet voittamaan, FC Hämeenlinnan kokenut Jukka Vanninen sanoi sunnuntaina Oulussa pelatun maalittoman tasapelin jälkeen.

– Eikä varmasti ollut viimeinen kerta tällä kaudella, että FC Hämeenlinna ottaa pisteen tai kolme tuolla tavalla, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen uskoi.

FC Hämeenlinnaa isännöinyt AC Oulu piti enimmäkseen palloa ja loi useampia maalipaikkoja. FC Hämeenlinna taas luotti vastahyökkäyssapluunaansa, joka tuotti periaatteessa voittoon riittävät maalipaikat.

Yllätyskin oli lähellä. Jarno Eränen kiskaisi lisäajalla ylähirteen ja Aleksi Latvanen potki jatkopallon yli ja ohi maalista. Myös muun muassa Jere Suomalaisella oli paikkansa maalata.

– Tämä oli kaiken kaikkiaan hyvin ryöstetty piste. Taistelimme ja autoimme toinen toistamme kentällä jälleen kerran, FC Hämeenlinnan päävalmentaja Jussi Lempinen iloitsi.

Odotettu pelinkuva
FC Hämeenlinna hyökkäsi poikkeuksetta vaarallisesti silloin kun paikka aukeni.

– Tilaa oli, kun AC Oulu hyökkäsi niin railakkaasti, Lempinen sanoi.

AC Oulun kokenut toppari Janne Hietanen vesitti useat FC Hämeenlinnan hyökkäykset ja kotijoukkueella oli onneakin matkassa. Jere Suomalaista rikottiin pariin otteeseen AC Oulun rangaistusalueella ilman sanktioita.

– Molemmilta joukkueilta jäi saamatta ainakin yksi rangaistuspotku, Lempinen myönsi.

Oululaisten tuhlaajapoika oli kanadalaissentteri Randy Edwini-Bonsu, jolle maalinteko ei maistunut parista metristäkään. FC Hämeenlinnan maalivahti Antti Ekholm oli myös koko ajan tilanteen tasalla.

Uusi tavoite
Juha Malinen oli yllättävän rauhallinen, vaikka nousijan paikalla olevan FC Lahden tavoittaminen käy entistä vaikeammaksi.

– Kyllä näitä pelejä tulee vielä kärkiryhmillekin. Olen tyytyväinen peliin, sillä loimme paikkoja eikä Hämeenlinnan prässi haitannut meitä yhtään, Malinen sanoi.

FC Hämeenlinna ehti palaveerata joukkueen kesken Oulussa ja asetti ryhmälle uuden tavoitteen loppukaudeksi.

– Haluamme olla sijoilla 3-4, Lempinen sanoi.

Nyt noille sijoille on kirittävää ainakin puolikymmentä pistettä, mutta toisaalta kuudesta viimeisestä ottelusta peräti viisi on kotikentällä.

Muutama kovasti panostava joukkue ja usean joukkueen putoamisuhka ovat tehneet Ykkösestä tällä kaudella mielenkiintoisen sarjan.

– Tällä kaudella sarja on ollut mielestäni tasokas, Vanninen kehui. (HäSa)

Sami Korkala