fbpx
Uutiset

FC Hämeenlinna saa Jipon vieraakseen

FC Hämeenlinnan kotipelit jatkuvat Kaurialan kentällä lauantaina kello 17, kun joensuulainen Jippo saapuu joukkueen vieraaksi.

Molemmat joukkueet ovat tilastojen valossa kovassa kunnossa. FC Hämeenlinna on pelannut kuusi peräkkäistä tappiotonta ottelua (kaksi voittoa ja neljä tasapeliä), kun taas vierasjoukkueen tappioton sarja on jatkunut neljä peliä, joista kolme voittoa.

Viimeksi Jippo kaatoi kotonaan FC KooTeePeen 1–0 auttaen samalla FC Hämeenlinnan nousemaan sarjataulukossa kotkalaisten ohi pois putoajan paikalta. Kotkan kaatoi maalillaan Ariel ”Tuco” Ngueukam eli sama mies, joka rokotti Hämeenlinnaa kahdesti joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Joensuussa 16. kesäkuuta. Tuolloin Jippo oli parempi numeroin 3–1. Lauantaina joensuulaisten ykkösnyrkki Tuco ei kuitenkaan ole kotijoukkueen kiusana, sillä hän joutuu jättämään matsin väliin varoitustilin täyttymisen vuoksi.

FC Hämeenlinna haki viime ottelussaan taistelupisteen Oulusta. AC Oulua vastaan väännetty 0-0-tasapeli nosti hämeenlinnalaiset sarjan kahdeksannelle sijalle. Kolme pistettä lauantaina parantaisi Hämeenlinnan osakkeita merkittävästi, sillä marginaalit sarjan häntäpäässä ovat pienet.

FC Hämeenlinnan puolustus ja erityisesti maalivahti Ville Kalervo ovat olleet viime viikot huikeassa vireessä. Heinäkuun viidessä sarjapelissä maaliverkko heilahti omassa päässä vain kerran.

– Puolustuspelaamisen tason pitää myös lauantain pelissä jatkua korkeana. Tarkkuutta vaaditaan erityisesti erikoistilanteissa, joissa Jippo on osoittanut olevansa hyvin vaarallinen, FC Hämeenlinnan päävalmentaja Jussi Lempinen toteaa.

Jippoa vastaan kentälle juoksee hyvävireinen joukkue, jonka miehityksestä näillä näkymin ainoastaan Johannes Mononen joutuu jäämään sivuun kolhujen vuoksi.

– Joukkue on piristynyt ja pelaa tällä hetkellä tuloksellista jalkapalloa. Pelaajat ansaitsevat kaiken mahdollisen kannustuksen, joten toivotaan lauantaiksi hyvää keliä ja paljon porukkaa katsomoon, Lempinen sanoo. (HäSa)

Asiasanat

Menot