fbpx
Uutiset

FC Hämeenlinna siirtyy uuteen johtoon

Jalkapallon Ykkösessä pelaava FC Hämeenlinna saa kesäkuun alussa uuden toimitusjohtajan, kun Parolan Visan nykyinen toiminnanjohtaja Janne Oksanen aloittaa päätoimisena seuran johdossa. Oksanen haluaa kehittää seuraa mahdollisemman hyväksi ja halutuksi yhteistyökumppaniksi.

– Pääpointtina on ottelutapahtuman kehittäminen. Se on prioriteetti numero yksi. Toiseksi haluamme pitää yhteistyökumppaneistamme ja seuran jäsenistä mahdollisimman hyvää huolta. Myös muuta toimintaamme kuten Linnanpuiston ratagolfia ja vip-tiloja on mahdollista kehittää, Oksanen sanoo.

Oksasella on pitkä kokemus urheilujohtamisesta, mukaan lukien kunta- ja yritysyhteistyöstä. Hänen ansioluetteloonsa kuuluu muun muassa Parolan Visan seurayhteistyön rakentaminen ja vakiinnuttaminen. Uusi toimitusjohtaja tietää, että tukieuroja on nykyisessä taloudellisessa tilanteessa hankala saada.

– Rahat ovat tiukassa, ja eurojen saaminen on haaste. Uskon kuitenkin, että kaikki on mahdollista, jos perusasiat ovat kunnossa ja saamme tarjottua yhteistyökumppaneille kunnon vastikkeen, Oksanen sanoo.

Hän jatkaa entisessä toimessaan puolipäiväisenä elokuun loppuun asti.

– Janne tuo mukanaan juuri niitä ominaisuuksia, joita uudelta toimitusjohtajalta kaipaamme – ammattimaisuutta, yhteistyökykyä ja positiivista energiaa, kiteyttää FC Hämeenlinnan puheenjohtaja Rainer Lundberg.

Viljanen jatkaa

Uuden toimitusjohtajan etsiminen tuli seuralle ajankohtaiseksi, kun tehtävää lähes vuoden hoitanut Arto Viljanen sai hänelle osoitetut uudistukset päätökseen. Viljanen loi toimitusjohtajalle seuran hallintoon ja markkinointiin perustuvan toimenkuvan.

Viljanen jatkaa seurassa talkoopohjalta urheilupuolen koordinaattorina. Hänen tavoitteenaan on hahmottaa tulevaisuudessa seuran urheilutoimenjohtajalle kuuluvat tehtävät ja etsiä tehtävään sopiva henkilö.

– Toimitusjohtajan päätehtävänä on hallinnon ja markkinoinnin hoitaminen. Hän on se henkilö, joka tietää kaiken mitä seurassa tapahtuu. Urheilupuolellakin tarvitaan henkilöä, joka sparraa ja on valmennuksen ja muiden urheilupuolen tekijöiden tukena, vastaa pelaajahankinnoista, pelaajien toiminnasta kentällä ja sen ulkopuolella ja lisäksi joukkueen tulevaisuuden suunnittelusta. Meidän pitää päästä siitä, että joukkue rakennetaan vuosi kerrallaan. Sitä pitää rakentaa joka päivä, Viljanen miettii.

Seura kehittyy

Täysipäiväisen toimitusjohtajan palkkaaminen liittyy olennaisesti seuran kehitykseen. FC Hämeenlinnan pitkän tähtäimen tavoitteena on pelata jalkapalloliigaa kesällä 2015.

– Tämä on seuralle iso askel eteenpäin. Moni seura Ykkösessä vain haaveilee täysipäiväisestä toimitusjohtajasta. Tiedämme kuitenkin, että päätoimisuudet ovat välttämättömiä portaita, että voimme ottaa hypyn ylöspäin, Viljanen sanoo.

FC Hämeenlinnan suunnitelmissa on saada myös päävalmentajan tehtävä päätoimiseksi vuosien 2013 ja 2014 aikana. Samaan seuran kehittämiseen liittyy myös urheilutoimenjohtajan tehtäväkuvan suunnittelu. (HäSa)

Asiasanat

Menot