Uutiset

FC Hämeenlinna solmi jatkosopimuksia

Jalkapallon Ykkösessä pelaava FC Hämeenlinna on solminut jatkosopimukset tällä kaudella joukkueen avainpelaajiin lukeutuneiden Jere Suomalaisen ja Ville Kalervon kanssa. Tämän kauden Ykkösessä Kalervolle kertyi ennen kauden päättänyttä jalkavammaa 15 ottelua. Nilkkavammaa poteva Suomalainen on puolestaan esiintynyt kentällä yhtä vaille kaikissa otteluissa. Hämeenlinnalaisen juniorimyllyn läpikäyneiden 21-vuotiaiden pelaajien sopimukset ovat kaksivuotisia.

Viime kaudella hyviä otteita laitapakkina esittänyt Suomalainen sai tälle kaudelle ylennyksen lähemmäs juniorivuosien pelipaikkaansa ja kausi onkin sujunut laitalinkin tehtävissä. Nilkkavammaa tällä hetkellä poteva Suomalainen pääsi helposti yhteisymmärrykseen seurajohdon kanssa.

-Viime ja tällä kaudella on tullut erittäin mukavasti vastuuta ja se on tottakai vienyt itseäni pelaajana eteenpäin. Viime kausi vierähti laitapakkina ja tällä kaudella on päässyt touhuamaan hieman enemmän hyökkäyssuuntaan. Ei se ole mikään salaisuus, että linkin hommat ovat mieluisampia, mutta peliaika on kuitenkin tärkeintä. Sitä on tosiaan tullut ja sitä kautta jatko oli helppo, Suomalainen sanoi.

Kalervo otti alkukauden aikana ykköstorjujan postin itselleen. Harjoituksissa tulleen jalkavamman vuoksi kausi kuitenkin loppui ennen aikojaan, joten nälkää Kalervolla riittää tulevillekin kausille:

-Talvella oli vähän hakemista, mutta kauden alusta homma lähti rullaamaan mukavasti ja koppi tarttui. Siinä mielessä loukkaantuminen harmittaa, mielellään olisi pelannut kun homma kulki. Se on selvää, että hyvien otteiden myötä nälkä kasvoi. Tammikuussa lähdetään kuitenkin taas taistelemaan vastuusta maalin suulla uudestaan, siinä vaiheessa vanhat näytöt eivät paina. Olen tehnyt päätöksen, että haen rajojani jalkapalloilijana tulevat vuodet ja suunnittelen opiskelukuviot sen mukaan, Kalervo kertoi.

FC Hämeenlinnan toimitusjohtaja Arto Viljanen oli mielissään uusista sopimuksista:

– Oman kaupungin kasvatit Jere ja Ville ovat luontevia aloituksia rakennukselle. Kaksikko on ollut todella isossa roolissa tällä kaudella. Viime kausi pakkina teki Jerestä kokonaisvaltaisemman pelaajan ja tällä kaudella hän on lukeutunut ehdottomiin avainpelaajiin. Ville on puolestaan pelastanut meidät monesta pinteestä uskomattomilla torjunnoillaan, kyseessä on todellakin voittava maalivahti, Viljanen sanoi.S