Uutiset

FC Hämeenlinna tuhlasi maalipaikkansa

FC Hämeenlinna pelasi sellaisen jalkapallon kakkosen ottelun Närpiön Kraftia vastaan, joka olisi pitänyt ehdottomasti voittaa. Maalipaikkoja oli varovaisen arvion mukaan reippaasti toistakymmentä, mutta pallon se sai maaliin vain kerran 2–-1 (1–1) -tappioon päättyneessä ottelussa.

– En käsitä, miksi palloa ei saatu maaliin. Ensimmäisen puoliajan jälkeen tilanne olisi pitänyt olla 2–5, mutta peli olikin tasan, ihmetteli FC Hämeenlinnan valmentaja Jussi Pellikka.

Ottelun alku ei luvannut hyvää, sillä Kraft teki ensimmäisestä hyökkäyksestä maalin. Peliä ei ollut pelattu kahtakaan minuuttia. Lähtökohta oli siis huono ja huonommaksi se olisi mennyt, ellei FC Hämeenlinna olisi tasoittanut kymmenen minuutin kohdalla. Tilanne oli hyvin epäselvä, mutta Xhevdet Zeqiri merkittiin maalin tekijäksi.

– Saimme lahjamaalin, oli Pellikan näkemys tasoituksesta.

Molemmat joukkueet pelasivat, mitä ilmeisimmin tahtomattaan, avointa puolustuspeliä. Vastustaja sai maalitilanteita solkenaan ja lisämaaleja osattiin odottaa mitä pikimmiten.

Zeqirillä oli ensimmäisellä jaksolla maalipaikkoja enemmän kuin Kraftin pelaajilla yhteensä. Pallo kulkeutui kuitenkin aina joko Kraftin maalivahdin Steward Ceusin syliin tai ohi maalin. Toki Ceus joutui monta kertaa venymään tosissaan torjuntaan.

Pelin 67. minuutilla neljä FC Hämeenlinnan vankkumatonta kannattajaa pelästyivät, sillä pallo oli FC Hämeenlinnan maalissa. Pallo osui Joonas Immosen torjunnasta ylähirteen ja siitä sen pani maaliin Mario Rac. Tilanne tulkittiin kuitenkin paitsioiksi.

Peli jatkui yleisön kohahdellessa tasaiseen tahtiin menetettyjen maalipaikkojen takia. Oli suorastaan ihme, ettei kumpikaan joukkue saanut palloa maaliin, sillä tilanteita oli poikkeuksellisen paljon. Mikäli peli olisi päättynyt tasan, se olisi ollut molemmille joukkueille suuri helpotus.

Kaksi minuuttia ennen täyttä peliaikaa se sitten tapahtui – Kraftin Mamadou Konate kaatui näyttävästi rangaistusalueella, ja erotuomari Niklas Kankkonen määräsi rangaistuspotkun. Tuomio sopi hyvin linjattomasti vihellelleen Kankkosen toimiin.

Vanja Pobor laukoi pallon hallitusti maaliin, eikä FC Hämeenlinna siihen enää vastannut, vaikka tilanteita oli runsaasti seitsemän minuutin lisäajankin aikana.

– Olisi pitänyt itse osata hoitaa tämä peli. Molemmilla joukkueilla oli vahva hyökkäys, mutta alakerran peli ei toiminut, oli Pellikan viiltävä analyysi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic